Kvinden er et serviceorgan

Par, sexolog og psykoterapeut skolen
www.carl-mar.dk
Fra min bog. Kroppsyke Terapi

Den danske kvinde er et serviceorgan Mange danske kvinder er meget service orienterede over for manden, børnene og familien. Den danske kvinde har mange flere arbejdstimer pr. uge end manden, når man regner det arbejde med, hun laver i huset. Hun står op klokken 6 om morgenen og er i gang til klokken 9 – 10 om aftenen, med alle mulige praktiske opgaver. Hun glemmer sig selv og sine egne behov. Hun glemmer at stille krav til manden og accepterer, at han sidder og ser TV og ikke hjælper nok til, og det medfører, at hun for eksempel bliver bitter, føler sig svigtet og forsømt, og det nedsætter sexlysten meget. Kvinden er meget mere pligtopfyldende end manden og kan ikke slappe af, hvis der ikke er gjort rent og alle har fået mad, og der ser pænt ud. Mange kvinder er så pligtopfyldende og ansvarsfulde, at de får stress og angst. I psykoterapi skruer vi ned for hendes alt for høje selvkrav ved at give slip på noget rengøring og madlavning og droppe ideen om, at være den perfekte mor, kvinde og kæreste. Hun skal lære at tage meget mere afslappet på madlavning og rengøring og lade børnene i højere grad klare sig selv samt stille krav til manden og børnene om at hjælpe til. Nogle kvinder har haft en afvisende, kold eller deprimeret mor og har følt sig forsømt og svigtet. Derfor tænker kvinden som voksen, at: ”Det skal mine børn ikke udsættes for”. Derfor går hun i den modsatte grøft og gør alt for børnene for, at de ikke skal føle sig forsømt og svigtet. Kvinden siger ikke fra, fordi hun vil leve op til krav og forventninger og fordi, hun ikke vil være som sin mor. Det ligger i kvindens instinkt at prioritere familien højt og tage sig af familien. Men kvindernes krav til sig selv på alle fronter er steget meget voldsomt, blandt andet på grund af pres udefra. For eksempel i folkeskolen får forældrene sms’er og opkald, hvis der er det mindste galt – hvis der er nogle småting, der ikke fungerer. Det stiller krav om, at man skal være perfekt på alle planer. Det skaber høje selvkrav og stress. TV udsendelser, bøger, internettet og dameblade skruer op for krav om forældrerollen. Der er pres og krav om, at forældre skal være gode og perfekte ud fra for eksempel et utal af teorier, pædagogiske og psykologiske synsvinkler. Det er en af grundene til, at over 400.000 mennesker hver dag tager lykkepiller. I mange familier, i dag, er det børnene, der har magten, og det er børnene, der bestemmer, og det gør, at forældrene får stress. Moderen og fadrene siger ikke fra/nej over for børnenes krav, pres, ønsker og forventninger. De gør som børnene ønsker, vil have og beder om. Det skaber forkælede børn, der får problemer senere i livet. Når børnene får magten får forældrene stress.

Dette indlæg var oprettet i Diverse. Gem permalink i favoritter.

Comments are closed.