samtaler der øddelægges

Par, sexolog og psykoterapeut skolen.
www.carl-mar.dk
Fra min bog. Kroppsyke terapi.
Eksempler på hvordan du ødelægger en samtale En mand og en kvinde sidder ude på terrassen og nyder morgenkaffen. Naboens hund gør. Manden siger: ”Den hund skulle skydes”. Kvinden siger: ”Det kan du da ikke mene. Hvor er du aggressiv”. Manden lukker af, fordi kvinden angriber hans meninger og følelser. Han læser videre i sin avis eller går et andet sted hen. Samtalen er slut.
Sådan skal man gøre: Manden siger: ”Den hund skulle skydes”. Kvinden siger: ”Jeg tror, den skulle ud at gå en tur”. Manden siger: ”Det kunne der være noget om”. Begge har accepteret og ikke angrebet hinandens følelser og meninger.
Sådan skal man ikke gøre: Manden og kvinden sidder og ser TV. Manden siger: ”Alle voldelige og meget kriminelle indvandrere skulle sendes hjem”. Kvinden siger: ”Det var en racistisk bemærkning. Hvor er du primitiv”. Manden lukker af og bliver fjern. Samtalen er slut.
Sådan skal man gøre: Manden siger: ”Alle voldelige og meget kriminelle indvandrere skulle sendes hjem”. Kvinden siger: ”Jeg tror, de skal i psykoterapi og finde årsagen til deres voldelighed”. Manden siger: ”Det er måske en mulighed, men jeg tror ikke, det hjælper”. Der er gensidig respekt, og på den måde kan man udveksle tanker og ideer i flere timer. Når man føler sig accepteret, tænker man meget mere over, hvad den anden har sagt, og man bliver meget mere påvirket af den andens udtalelser. Når ens mening og følelser bliver angrebet, opstår der vrede, som gør, at man lukker af for den andens udtalelser. Dermed tager man meget lidt af det, den anden siger til sig.
Dette indlæg var oprettet i Diverse. Gem permalink i favoritter.

Comments are closed.