Nogle forskelle på at have mænd og kvinder i psykoterapi

Den store forskel på at have en mand og kvinde i psykoterapi.

Jeg har haft over 1000 mænd og 1000 kvinder i psykoterapi siden 1983.

Der er 2 forskellige ting at have en mand og en kvinde i psykoterapi.

Jeg mener at forskellen er at mennesket er at 50% er medfødt og  50% er miljø.

I kvindens hjerne er der mange flere forbindelser mellem venstre og højre hjerne og det gør at kvinder kan bearbejde følelser meget hurtigere.

Der går en 8 sporet motorvej mellem venstre og højre hjerne halvdel, hvor der hos manden går en 2 sporet motorvej mellem venstre og højre hjernehalvdel.

Derfor for er det en lang større katastrofe for manden at miste, blive skilt, blive fyret i hele taget at bearbejde tab. Når han så ovenikøbet er opdraget til at glemme og komme videre, så går det helt galt.

Der er kvinder der er meget maskuline og mænd der er meget feminine og det er

50% medfødt og 50% miljø.

.Kvinder i psykoterapi.

Når en kvinde er i psykoterapi har hun meget brug for at græde og skælde ud, samt at give alle andre skylden for deres problemer.  De har meget svært ved at se egne fejl og de er ofte i offer rollen.

De er gode til at mærke deres følelser og behov og føler stor omsorg for mange mennesker.

De skjuler deres sårbarhed i parforhold og vil hellere angribe end at indrømme hvad de savner.

De vil have at andre skal kunne se hvad de føler, hvordan de har det og hvad de har brug for, hvilket mange mænd ikke kan opfylde.

De brokker sig meget, kritisere meget, tit negative og ser problemer alle vegne også dem der ikke er der.

Kvinder vil gerne lave øvelser, kropterapi, og kreativ kunst terapi.

Mænd i psykoterapi.

Når en mand kommer i psykoterapi hos mig, vil  han helst bruge tiden på at forstå hvad der foregår og hvilke fejl han laver, og hvilke følelsesmæssige behov han har.  lære nye måder at reagere på, ikke lukke af og afvise, holde en samtale i gang med dem han holder af, forstå hvordan kvinden tænker og føler, lære at mærke sine følelser,  sige sin mening og påpege de fejl kvinden gør, som medføre at han tager afstand fra hende.  Forstår hvorfor hun mister interessen for ham. Jeg bruger meget tid på at forklare ham hvordan det hele hænger sammen, så i virkeligheden bliver han undervist i kærlighedens gåder. Han får mere ud af at tage uddannelsen som Par og psykoterapeut eller weekendkurser end at gå til samtaler.

Par, sexolog og psykoterapeut skolen.

www.carl-mar.dk

Dette indlæg var oprettet i Diverse. Gem permalink i favoritter.

Comments are closed.