Kvindens angst for at åbne sig.

Fra min bog. Kærlighedens gåder. 797 sider
Udkommer 9 dec.
Kvindens angst for at åbne sig
De fleste kvinder jeg har mødt som psykoterapeut er bange for, at det skal gøre ondt, og at de mærker psykisk smerte fra deres fortid, når de åbner sig. Angsten for den psykiske smerte, sorgen og vreden og i det hele taget stærke følelser, gør, at de flygter over i for eksempel kaos, høj aktivitet, mad og lykkepiller.
Jeg forklarer kvinden, at der ikke er nogen vej uden om – hun skal i psykoterapi og se fortiden i øjnene, fordi de tilbageholdte følelser fra fortiden kan ødelægge hendes parforhold, og hun vil komme til at overføre sine problemer på børnene ubevidst i form af for eksempel mange afvisninger og kritik, og det kan gøre hende ustabil på arbejdsmarkedet. Jeg fortæller hende, at mennesker med mange ting i rygsækken ofte får depressioner af 3-4 måneders varighed resten af livet. Vi bliver så enige om at starte et forløb, hvor hun skal komme i psykoterapi en gang om ugen. Første gang hun kommer, laver jeg et interview på hende for at få et nøje kendskab til hendes fortid. Hun ligger på en madras, med bind for øjnene og tæppe over sig. Jeg stiller hende 156 spørgsmål fra et skema, jeg har lavet. Jeg skriver ned, hvad hun svarer og undervejs græder hun og er meget vred. Hver gang hun kommer i psykoterapi, tager jeg nogle emner op fra interviewet, som vi arbejder med. Vi laver kropterapi, åndedrætsterapi, vredeterapi, sorgterapi, psykodrama, med mere. Stille og roligt får vi bearbejdet fortiden, så hun bliver fri af fortiden og kan leve i nuet, og hun bliver mere og mere stabil og begynder at få en positiv adfærd over for sine nærmeste. Hun fortsætter efterfølgende på Par- og Psykoterapeut uddannelsen, så hun senere kan få klienter i psykoterapi.
Efter forløbet har hun ikke længere angst for at åbne sig.
7 Gratis e-bøger skrevet af Carl-Mar Møller. hent dem på
www.carl-mar.dk
Par og psykoterapeut uddannelse.
Sexolog og psykoterapeut uddannelsen.
Livskvalitets kurserne
Prøve en weekend
prøv en aften
Start året rundt.
40 % rabat til mennesker på overførsels indkomst.
Dette indlæg var oprettet i Diverse. Gem permalink i favoritter.

Comments are closed.