Avisen.dk protræt af carl-mar

Fra Avisen Politiken.

NILS THORSEN

Man tager én del Jens Jørgen Thorsen. Én del Bjørn Nørgaard. To skvæt tidsånd af de kulørte årgange fra sidst i 1970’erne. Halvanden sjat B.S. Christiansen.

Og smager – under højlydt omrøring og gerne smasken – til med lige dele selvhjælpsterapi og medietække. Så har man så nogenlunde dagens fødselar.

Forfatter, parterapeut, sexolog og selfmade medicinmand for moderne mænd, der føler, at de er blevet væk fra deres køn, men kan genfinde det ved i fællesskab med andre bortkomne at genopfriske grundtrinene i kønnets urgamle adfærd. Eksempelvis ved på lejrophold at kickstarte den slunkne maskulinitet med aktiviteter, der demonstrerer mod, styrke og seksuel aggressivitet.

Carl-Mar Møller er en provokatør og en mediedarling, der i årtier har tiltrukket en skare af taknemlige, der føler sig hjulpet i deres maskulinitet, parforhold og liv som sådan af hans ofte utraditionelle, håndgribelige og sjældent unødigt sofistikerede terapeutiske metod

Og som andre har enten har vrænget, trukket på skuldrene eller på smilebåndet af, mens nogle utvivlsomt har tænkt, at når vildmanden fra Kokkedal lærte fra sig, var det i mindre grad på et overskud af viden end på store reserver af selvtillid, gåpåmod og uglet hår.

I årene fra 1976 arbejdede han som pædagog med både normale børn og unge, med psykisk syge og kriminelle. Uddannelsen som pædagog fik han i 1979.

Siden 1983 har han arbejdet som par- og psykoterapeut, men har også taget kurser i gestaltterapi, auditering, kunstterapi, bioenergi, det okkulte, naturmedicin, musikterapi og psykoanalyse.

Han har udgivet 12 bøger om mænd, kollegaer, parterapi, Kroppsyke Terapi, kvinder, parforhold og børn samt 5 kortspil om følelser. Og jævnligt optrådt i medierne med udtalelser om samme. Ofte onelinere som: »Pik er Gud«.

Og tanker om, at den moderne mand er undertrykt i parforholdet og bør sætte sig anderledes maskulint igennem, mens kvinder bør rose og beundre mænd mere, udføre flere blowjob, og at hver tiende kvinde selv er ude om de tæsk, hun får af sin mand.

Siden 1985 har han været leder af Sexolog og Parterapeut Skolen, hvor mere end 400 er uddannet.

I år startede han en ny sexologuddannelse samt en uddannelse i par- og psykoterapi. Han er medlem af Socialdemokratiet. Holder firmakurser, foredrag, mande- og kvindekurser. Polterabend. Og børnefødselsdage.

På søndag udgiver han bogen ’Kroppsyke terapi’.

Mandag optræder han i TLC’s tv-serie ’Forbudte fornøjelser’ med en vikingelejr for mænd, der gennem pinefulde og angstfremkaldende prøvelser skal ændre sig fra drenge til ’rigtige mænd’.

Han har efter eget udsagn erfaring med følgende problemstillinger: misbrug af alkohol, stoffer og hash. Angst, bulimi, depression, generthed, socialangst, angst, lavt selvværd, seksuelle problemer, parforhold, mobning, problemer med kollegaer, psykopatiske træk, voldelige forhold, borderline, moderbinding, faderbinding, opdragelse af drenge og piger, personlighedsforstyrrelser, psykoser, stress, udbrændthed, lavenergi, kedsomhed, tvangstanker, tvangsadfærd. Og posttraumatisk stresssyndrom.
www.carl-mar.dk
Carl-Mar Møller

Dette indlæg var oprettet i Diverse. Gem permalink i favoritter.

Comments are closed.