Sexafhængig

Fra min bog. Kærlighedens gåder.
Par, sexolog og psykoterapeut skolen.
www.carl-mar.dk
Sexafhængig
En lille del af befolkningen bruger sex på samme måde, som en alkoholiker bruger alkohol, eller en spiseforstyrret bruger mad. De bruger sex som smertestillende medicin. Både mænd og kvinder kan være misbrugere af sex, men man hører oftest om kvinder, der vil elske mange gange om dagen. Kvinden tror, at hvis hun skal have nærhed med en mand, så skal man også bolle, elske, kneppe og ”æde hinanden”. Min erfaring er, at der er lige så mange mandlige nymfomaner som kvindelige.
Fordelen ved at være sexmisbruger er, at man fortrænger alle sine problemer i en periode og får en masse overskud i et stykke tid. Men efter en periode på måske 6 måneder bliver det en belastning. Ulempen er, at man i længden bliver træt, og at ens personlige problemer ikke bliver løst. De nærmest vokser.
Afhængigheden skaber en symbiose, der gør det svært at sige fra/nej. Man bliver isoleret fra andre, æder hinanden op og svømmer hen i en anden verden, hvor den personlige udvikling går meget langsomt. Man kan også sammenligne sexafhængige med folk, der dyrker megen sport hver dag. Der sker det samme. Når man dyrker megen sport, producerer man et morfinlignende stof, som bedøver den følelsesmæssige smerte, og det er så dejligt, at man bliver afhængig af at dyrke sport. Afhængigheden kan skabe skader på leddene, for eksempel i knæ og albuer.
Et par kom til mig med det problem, at mandens overdrevne appetit på sex var ved at smadre deres kærlighed. I den første tid i psykoterapi brugte han lang tid på at græde over dårlige forhold til begge sine forældre og til en ekskæreste. Han havde overhovedet ikke talt tidligere om nogen af delene. Parret fik til opgave at lave nogle øvelser derhjemme. Han skulle ligge på sengen og modtage hendes kærlighed gennem hendes hænder. Der skulle være varmt i lokalet, 28 grader, og der måtte kun være tændt stearinlys. Han skulle mærke og føle hendes kærtegn i omkring en time hver dag. Hun skulle mærke hans kærlige hænder hver anden dag i nogenlunde samme omfang. De måtte ikke elske de næste 4 uger. I starten, når han skulle tage imod, syntes han, at det var kedeligt tidsspilde. Den 3. gang, hun skulle kærtegne ham, begyndte han at mærke sorg og græd et par tårer. Den 4. gang græd han mere og begyndte at føle varme inde i kroppen, når hun havde rørt ham i 10 minutter. Han skiftevis græd og begyndte at tage imod kærtegn, og hans lyst til at have samleje blev stadig mindre. Ja, han begyndte at få mere ud af at kysse og kramme end af at elske.
En helt ny form for seksualitet dukkede frem, og den kunne de begge leve med. Siden var de meget sammen og fyldte hinanden op med nærkontakt. Hans trang til at bedøve sig selv med 3 daglige orgasmer enten med hende eller med onani forsvandt. Hans behov er i dag megen fysisk kontakt og samleje hver 2. dag. De sover sammen uden tøj på og holder om hinanden en time hver aften, inden de sover.
Dette indlæg var oprettet i Diverse. Gem permalink i favoritter.

Comments are closed.