Sige fra/nej uden at gøre den anden ked af det

Fra min bog. Kærlighedens gåder.
Sådan siger du fra/nej på en positiv måde:
Ros og anerkend din kærestes initiativ. Sig for eksempel: ”Jeg er glad for dine kærtegn, men lige nu er jeg træt. Men jeg vil selv tage initiativ til kærtegn lidt senere, når jeg har lyst”.
Det er min erfaring, at mænd har særligt svært ved at bearbejde ”afvisninger” fra kæresten, og derfor er det vigtigt, at kvinden selv kommer igen, så han ikke risikerer at blive afvist, når han næste gang har modet til at være aktiv.
Hvis hun straks, helt konkret og uden bebrejdelser forklarer, hvorfor hun ikke har lyst til hans kærtegn lige nu, kan han bearbejde ”afvisningen” på kort tid. Hvis hun ikke kan tale om det, kan det tage ham uger og måneder at få en ”afvisning” ud af systemet.
De færreste mænd vil fortælle, at de føler sig afvist, fordi de er opdraget til at holde masken. I stedet vil han for eksempel trække sig væk fra kvinden, arbejde meget, komme senere hjem, se meget TV og være følelsesmæssigt fjern. Hvis man gerne vil undgå dette, skal man sørge for følgende:
1. Sige fra/nej på en støttende og kærlig måde med klar forklaring. Man skal først rose og bekræfte ham, før man siger fra/nej og sige, at det ikke har noget med ham og gøre, og at det er fordi, man er træt. Det skal man gøre for at undgå, at han bliver fjern, fraværende og kold.
2. Acceptere hans interesser.
3. Beundre hans gode sider.
4. Ikke sige noget negativt om ham i andres nærvær.
Det vil også hjælpe gevaldigt på stemningen, hvis kvinden fortæller manden, hvad hun ønsker af ham, så han ikke skal gætte sig til det meste. Sig til ham, at han skal, for eksempel:
1. Lytte uden at komme med forslag, før han bliver bedt om det.
2. Komme med gaver.
3. Være hjælpsom.
4. Kærtegne dig uden at ville have sex.
5. Rose dig for dit udseende.
6. Være en aktiv far.
–med mere.
Som i meget andet af det jeg skriver, tildeler jeg manden og kvinden de roller, jeg i mit arbejde oftest oplever, at de befinder sig i. Der er ingen grund til bekymring, hvis du lever i et forhold, hvor rollefordelingen er helt eller delvist anderledes.
7 Gratis e-bøger skrevet af Carl-Mar Møller. hent dem på
www.carl-mar.dk
Par og psykoterapeut uddannelse.
Sexolog og psykoterapeut uddannelsen.
Livskvalitets kurserne
Prøve en weekend
prøv en aften
Start året rundt.
40 % rabat til mennesker på overførsels indkomst.
Dette indlæg var oprettet i Diverse. Gem permalink i favoritter.

Comments are closed.