Mandens følelsesmæssige behov

Fra min bog. Kærlighedens gåder.
Mandens følelsesmæssige behov
Mænds følelsesmæssige behov er meget forskellige. Nogle mænd har brug for at være meget tæt sammen med en kvinde mange timer i døgnet, og nogle mænd har meget lidt brug for at være sammen med en kvinde og vil hellere være på arbejde eller andet. Mandens følelsesmæssige behov for samvær med en kvinde afhænger for eksempel af hans genetiske arveanlæg, hans opdragelse, hans barndom, skilsmisse, forhold til faderen, forhold til moderen, hvor mange søskende han har haft, sygdom, uddannelse, om han er indadvendt eller udadvendt, med mere.
Mandens hjerne kan ikke klare at være for meget sammen med en kvinde, uanset hvor meget han elsker hende. Fra naturens side er mandens hjerne gennem millioner af år blevet udviklet til at jage dyr/arbejde og være på farten ude i verden. Kvindens hjerne er udviklet til for eksempel at holde øje med børnene, de gamle, syge, boligen, være sammen med andre mennesker døgnet rundt, med mere.
Manden vil gerne gøre sin kæreste lykkelig, og derfor er han ofte mere sammen med hende og familien, end han kan klare psykisk, og derfor er han ofte fjern, når han er hjemme. Er han meget hjemme, vil han ofte være for eksempel i værkstedet, foran computeren, reparere huset, bilen, med mere. De fleste mænd kan kun klare intimt nærvær med kvinden og børnene i cirka 2 timer pr. døgn. Kvinden kan klare at være sammen med børnene og andre i mange timer pr. døgn og gør det ubesværet. De fleste mænd kan klare at arbejde 12 timer hver dag ubesværet, hvis arbejdet er spændende for dem. De fleste kvinder vil helst ikke arbejde mere end 5 timer hver dag, hvis de kunne bestemme, og der var penge til det. Nogle kvinder vil gerne arbejde meget, indtil de får børn, og når børnene er blevet store, og nogle mænd vil gerne arbejde lidt, hvis deres arbejde er kedeligt.
Hvis kvinden ikke har nogen meget tætte veninder, hun ser mindst en aften hver uge, så vil hun ubevidst forlange det følelsesmæssige behov opfyldt af sin mand, og det gør ham psykisk stresset. Manden skal forklare hende, at han ofte er mere sammen med hende, end han kan klare for at imødekomme hendes følelsesmæssige behov, men hvis han gør det for meget, så bliver han trist og irriteret.
Hvis kvinden ikke har ret meget kontakt med andre kvinder og mennesker, vil hun ofte forlange, at de skal være meget sammen hver aften, og han skal være hos hende hele weekenden, ellers bliver hun ked af det.
Hvis det ikke sker, føler kvinden sig for eksempel overset og mister lysten til sex, bliver sur og synes, at manden er fraværende og ikke nok opmærksom på hende. Kvinder, der har følt sig lidt overset af deres mor, får en drøm om, at manden skal give hende alt det, hun ikke har fået af sin mor. Den drøm kan aldrig blive opfyldt. Han kan opfylde noget af det. Det er meget smertefuldt at tage afsked med en drøm om at få den omsorg fra manden, som kun en kvinde kan give hende. Cirka 30 % af alle kvinder og mænd har følt sig overset af deres mor, og det er med til at ødelægge mange parforhold. Manden reagerer anderledes end kvinden, når han har følt sig overset af sin mor. Manden vil ofte løse problemet ved at arbejde meget og have en masse interesser for at fylde sit tomrum op. Kvinden vil ofte prøve at løse problemet ved at få en familie med mange børn og holde manden hjemme så meget, det er muligt, ellers bliver hun deprimeret. Kvinden kan i psykoterapi lære at få et tæt forhold til andre kvinder og mennesker, for at blive fyldt op og tage presset fra manden. Manden kan i psykoterapi lære at tale dybt med andre mænd om sine følelser og tanker, samt at åbne sig mere for kvinden, selvom han kan blive bange for, at det vil blive brugt imod ham. Manden er bange for, at kvinden skal synes, han er svag og dermed miste respekten for ham. Det er en af grundene til, at kvinden ikke får ret meget at vide om hans tanker og følelser. Hvis kvinden overholder spillereglerne, vil manden gerne fortælle hende meget om sig selv.
Spilleregler:
1. Kvinden må ikke afbryde.
2. Kvinden må ikke bruge det imod ham senere.
3. Kvinden må ikke komme med råd og diagnoser.
4. Kvinden må ikke tale hans sætning færdig.
5. Kvinden skal vente på svar, selvom der går mange sekunder eller minutter inden, han svarer.
6. Kvinden må ikke angribe hans udtalelser.
7. Kvinden må ikke prøve at vinde over ham.
8. Kvinden skal få ham til at føle sig god nok, selvom hun er uenig.
9. Kvinden skal markere, hvor hun er enig.
10. Kvinden skal rose ham, når de taler sammen.
–med mere.
7 gratis e-bøger skrevet af carl-mar
www.carl-mar.dk som er udsolgt i papirudgaven.
hent dem og læg dem ned på din computer.
Par, sexolog og psykoterapeut skolen.
Du kan starte året rundt på uddannelserne og livskvalitets kurserne.
40% rabat til mennesker på overførsels indkomst.
Dette indlæg var oprettet i Diverse. Gem permalink i favoritter.

Comments are closed.