Ændring af kontakten til ens forældre


Mange mister lysten til at se deres forældre eller andre i familien, hvis de taler for meget om deres smerter, lidelser og alt de negative, de synes, sker i verden eller i familien.
Har man hørt på det negative brok, uden at der er blevet sagt noget positivt i bare en time, føler man sig træt og udmattet resten af dagen. Ofte bliver man først sig selv igen næste dag.
Endnu værre bliver det, hvis familien samtidig ringer ofte og som vampyrer suger kraften ud af èn gennem telefonledningen.
En måde at stoppe det på er at sige følgende:

1. Bekræftelse
Jeg holder meget at tale med dig og besøge dig.

2. Oplysning
Men nu du taler meget om dine smerter og lidelser og negative ting, bliver jeg i dårligt humør og mister lysten til at have kontakt med dig.

(Nu skal du holde en lille pause, så chokbølgen efter atombombe-nedslaget har tid til at forplante sig).

3. Vejledning
Jeg vil meget gerne tale med dig om de mange gode ting, der sker i livet. Gør vi det, bliver jeg gladere for at tage med dig, og får lyst til at se dig oftere.

Efter samtalen skal du sende et brev m ed en liste, der præcist forklarer,m hvad det er, den anden gør, som betyder, at de mister lysten til at være sammen med ham eller hende.

Selv om det gør ondt på forældre eller andre at høre om konsekvenserne af deres opførsel, vil de som regel være lettede over at få ren besked, fremfor at du kommer med dårlige undskyldninger eller bortforklaringer, når de spørger, hvorfor du ikke har besøgt dem længe.
Husk, at ældre mennesker som regel er psykisk stærkere, end de giver udtryk for, og kan tåle kritik, hvis den bliver blandet med ros og bekæftelse. De bliver kun svagere af, at man afviser dem ved ikke at sige tingene lige ud. Og hvis gevinsten er en bedre kontakt til deres børn, er de istand til at høre meget.