Alderdom og seksualitet

Han var 78 år, og hun var 80 år. De var forelskede som aldrig før. De havde et aktivt sexliv, og de havde aldrig før fået så meget ud af seksualiteten, som de gjorde nu.
De var begge meget taknemmelige og kunne se på, at de begge havde børn med dårlige ægteskaber og elendige sexliv. Ægteskaber hvor partnerne måtte skilles.
Det ældre par brugte mange timer om ugen på seksualitet på alle mulige måder. Ja, de var nok friere i sengen end de fleste, måske fordi ingen af dem nogensinde havde givet op og derfor var blevet stadig friere med alderen. Så hvad kunne det ikke ende med?

Desværre ligger der en uudtalt norm i samfundet om, at gamle ikke må have et aktivt sexliv. Det er noget griseri. På mange plejehjem gør personalet ikke noget for at føre de ældre sammen, snarere tværtimod. Der er plejehjem, hvor man saboterer de ældres sexliv. Derfor burde de ældre selv ansætte og fyre personalet gennem en bestyrelse, så man kunne sikre, at de ældres behov blev tilgodeset.
Jeg har set frustreret plejehjemspersonale, som har givet op i deres eget sexliv, blive misundelige på de ældres sexliv og derfor lægge hindringer i vejen.
Der er desværre flere kvinder end mænd, der mister lysten, efter de har passeret 50 år. Mere end halvdelen af mændene bevarer deres lyst, og måske vil otte ud af ti mænd gerne have et aktivt sexliv, til de dør.
Det kan skyldes hormonmangel og kan klares med et hormontilskud. Det kan også skyldes opdragelsen og samfundets mening om ældre og seksualitet.
Jeg har læst mange blade, men det er et fåtal af gange, jeg har set de ældres seksualitet og deres glæder og sorger i den forbindelse blive omtalt.
Måske er de ældres seksualitet af en mere følelsespræget karakter, hvor de ikke bruger øjnene så meget, men mærker og elsker gennem kærlighedsforhold, hvor det ikke handler så meget om begær, og hvor kroppene ikke spiller så stor rolle. Det er i højere grad åndelig kærlighed med kosmiske orgasmer og psykiske kontakt uafhængigt af kroppen. Som to sjæle, der elsker i mørke.

Der var engang en 74-årig kvinde på et plejehjem, som ville bruge sin formue på sex. Hun lejede en mand på 45 år til at komme hver uge og elske med hende i tre timer ad gangen. Det fik han 3000 kroner for. Hun sagde kort før sin død, at det var det bedste, hun havde gjort for sig selv, siden hendes mand døde.
Hun besluttede sig for, at den 45-årige mand skulle arve hende. Personalet på plejehjemmet prøvede at forhindre deres samvær, så hun til sidst måtte finde et hotelværelse, fordi manden ikke brød sig om de sure miner og bemærkninger, personalet kom med. Kvinden døde med et smil på læben.