Den perfekte mor

Mange mødre vil gerne være perfekte og ofre sig for barnet, med de bivirkninger der følger med. Hvis moderen vil være perfekt får hun aldrig ro til at være alene og slappe af og dermed lade op til næste gang hun skal være i intim kontakt med sine børn. Hun bliver udbrændt i løbet af 6 mdr. og mister så også lysten til seksualitet selvom hun elsker sin mand overalt på jorden. Manden bliver ked af det og føler sig forsømt som medfører, at han bliver fjern, aggressiv, doven og undgår hjemmet. Når en mand føler sig forsømt seksuelt falder hans selvværd som skader hans karriere og lysten til at arbejde, hvor han på arbejdet bliver irriteret og hakker ned på andre medar-bejdere.
Hvorfor vil kvinden være perfekt ?
Måske har kvinden et lavt selvværd og vil derfor bevise, at hun er god nok f.eks. ved at vise omverden, at hun er en perfekt mor., Måske er hun selv blevet forsømt i sin barndom og vil derfor ikke udsætte sine børn for den samme forsømmelse og derfor går over i den modsatte grøft som smadrer familien.
Den perfekte mor skal lære at lade faderen tage over uden at blande sig eller komme med gode råd, men vente til han spørger om noget. Når en mand blander sig i hendes ting bliver hun glad, fordi hun opfatter det som omsorg. Når en kvinde blander sig i mandens ting bliver han irriteret, fordi han opfatter det som kritik. Du skal ikke behandle det andet køn som du selv vil behandles, men som det andet køn vil behandles.
Den perfekte mor er over opmærksom på barnet, som bliver forkælet, som giver barnet adfærdsproblemer senere i livet, fordi barnet er vandt til at bestemme, og det vil andre ikke finde sig i.
Den perfekte mor flygter fra sine egne personlige problemer over i den perfekte mor som ingen kan kritisere, kun blive irriteret på, fordi de selv skal være perfekte for at blive accepteret af hende. Børnene bliver stressede, når mor altid vil have alt skal være perfekt. fordi børnene så føler, der ikke er plads til dem og deres rod, kaos og liv. Den perfekte mor blander sig alt for meget i børnenes liv, som krænker dem og gør dem uselvstændige og svage. F.eks. blander den perfekte mor sig i børnenes værelser og forlanger at de skal holde orden på deres værelser, selvom børnene elsker at der er rodet. Moderen må sætte automatisk dørlukker på, så hun ikke behøver at se rodet. Den perfekte mor gør mere rent i stedet for at tale med børnene, som er 100 gang vigtigere ,og børnene er ligeglad med, om der er rent.
Forskellen på mænd og kvinder er, at mænd kan skelne mellem farlig snavs og ufarlig snavs, fordi vi ved godt, at snavs der sidder fast gør ikke noget, det er kun det løse snavs mænd ikke kan lide. Kvinder er imod alt slags snavs.
Den perfekte mor kan også have problemer med nærhed, som hun er bange for og derfor ubevidst kaster sig over at skulle være perfekt for at undgå for meget nærhed med sine børn og sin mand, og det påfører børnene og manden stor psykisk smerte som de så skal have bearbejdet i terapi senere i livet, samt at de påfører børnene og manden lavere selvfølelse. Jo flere afvisninger man selv oplever ,man får af dem man elsker, jo mindre synes man, at man er noget værd.
Den perfekte mor kan tyranisere børnene og manden med, at de skal holde orden alle vegne og tage skoene af, selvom de ikke er beskidte. Den perfekte mor kan virke som en vampyr, der vil have barnets kærlighed, og at barnet skal være der for moderens skyld. Moderen tager kontakt til barnet med det ene formål at få noget fra barnet og ikke at give barnet noget.
Den gode mor kan godt forlange, at der skal være orden i hendes stue, men må være overbærende med børnenes rod på deres værelser og i køkkenet. Hun beder børnene og manden om at hjælpe hende med at få ryddet op, så må noget af snavset blive der og så i stedet være sammen alle sammen i stuen. Hun kontakter ikke børnene hele tiden, men lader børnene komme til hende i større udstrækning. Hun brokker sig ikke over, at man ikke tager skoene af, og at der er rodet, men kræver til gengæld at alle hjælper til med rengøring. Hun lytter meget til sine børn og mand og er god til at være doven, slappe af og lade det hele være for at lade op til at være sammen med sin mand seksuelt og lytte til børnenes problemer. Selvom seksualitet giver overskud, kræver det psykisk overskud at kunne mærke sin seksualitet. Hellere slappe for meget af, end for lidt, hvis man vil undgå skilsmisse, og at manden forlader familien. Hvert andet forhold der går i stykker, er børnene ikke fyldt 2 år.
Først skal manden have kærlighed, for børnenes skyld, fordi han giver den kærlighed videre til børnene. Så skal kvinden have kærlighed, så hun har overskud til det hele. Til sidst skal børnene have kærlighed. I mange familier får børnene kærlighed først, der medfører, at manden føler sig forsømt, så han bliver jaloux, doven, selvoptaget, kritiserer og afviser