Enlige mødres børn har det godt

Det er mit indtryk at enlige mødres børn for det meste har det godt og får en god opvækst og klarer sig godt som voksen. Måske 20% af alle mennesker er uegnet til at leve sammen med et andet menneske, og det samme gælder kvinder.
De enlige mødre, der er dårlige mødre, er dem der fortæller, at faderen er et dårligt menneske eller fortæller barnet, at mænd ikke er til at stole på og meget egoistiske. På den måde forhindrer hun barnet i at modtage kærlighed og opmærksomhed fra faderen og mænd, idet der er et forbehold. Moderens personlige dårlige erfaringer med mænd skal hun skjule for at give sit barn en chance for at få et godt forhold til mænd og selv gøre sig sine erfaringer.
Hvis det lykkes barnet at skabe en god kontakt til faderen og andre mænd og kvinder så bliver barnet et stærkt barn. De børn der kun har et tæt forhold til sin mor, vil få et meget snævert syn på livet og have meget svært ved at forstå mænd, når hun bliver voksen, hvilket vil give hende store parforholds problemer.
Enlige mødre kan have en tendens til at kræve samværd fra deres børn, selvom børnene hellere vil ud og leget. Disse børn kan få store problemer med skolen, fordi de skal passe på deres forældre og derfor går hele barnets personlige over til moderen, hvor barnet skulle have brugt overskuddet til at lave lektier. Når barnet leger får det overskud til pligterne, så hvis det ikke leger nok får barnet indlærings problemer. Nogle enlige mødre fortæller barnet om personlige problemer og barnet vil gerne hjælpe mor. Hvis moderen fortæller om sine problemer, bliver barnet overbelastet, stresset og fyldt op med smerte, fordi barnet ikke har noget psykisk forsvar til at holde moderens smerte ude. Barnet risikerer at i værste fald at blive grænsepsykotisk som ikke kan helbredes, men blive lidt mindre med tiden. Hvis moderen vidste hvor farligt, det er et belaste sine børn med sine personlige problemer ville moderen aldrig gøre det igen. Moderen tænker, børn har godt af at lære noget om livets realiteter.

Enlige mødres børn har det godt (2)

Skadens omfang på barnet svarer til, at faderen udøver incest på sin datter.
Alle de jeg har haft i behandling, hvor moderen har fortalt om sine problemer går i psykoterapi i 3 år og kæmper yderligere 5 år før de har fået et godt liv.
Enlige mødre skal støtte drengen i at have et tæt forhold til en sund mandlig model., som han kan lave rigtige drenge ting med.