Flere unge piger begår selvmordsforsøg

Selvmordsforsøgene er faldet til det halve på 10 år, men er steget meget for de 15- 18 årige. De unge piger går på apoteket og køber 100 pandodiler, fordi de er blevet afvist af en kæreste, med mobning i skolen eller får for lidt omsorg af deres forældre. De unge piger ønsker ikke at dø, men at få omsorg fra deres nærmeste, og de tør ikke bede om hjælp. De unge piger har brug for at forældre bare lytter, men forældre kommer med gode råd, som f.eks. det kommer du over, det tager bare sin tid. En sådan bemærkning er en afvisning af pigen, hvor forældrene lukker munden på deres datter. Datteren har brug for at tale i 20 min. uden at blive afbrudt og have lov til at græde i 5 min. uden at forældre går i panik og går hen og trøster. Forældrenes motiverer gode nok, velmenende nok, men datteren føler sig afvist, fordi hun bliver afbrudt i at græde.
Kære forældre, jeg ved godt, det er svært at sidde og kigge på at ens elskede datter sidder og er ulykkelig, taler og græder og det kan være svært ikke at bryde ind.
Kære forældre, husk at afbrydelser af gråden og fortællingen påfører datteren mere smerte, som fører til, at hun ikke i samme omfang hen vender sig igen, fordi hun er bange for at blive afbrudt igen med velmenende råd og trøst.
Kære forældre, I skal først trøste og komme med gode råd, når datteren har talt ud og grædt ud, så vil hun komme igen med glæde. En afbrydelse af gråd og tale kan give hovedpine og muskelspændinger i kroppen og senere maveproblemer.
Man burde være over 20 år før man kan købe smertestillende piller uden recept.
Forældre burde låse alt den slags medicin inde, så kun d e voksne kan have tilgang til disse piller.