Forskellen på manden og kvinden er kolassal.


1. At erkende at forskellen på manden og kvinden er kolossal stor. Hvis man bilder sig ind, at den er lille, er det grobund for en masse skuffelser og sorger, fordi forventninger bliver forvrænget.
2. At erkende at der er en lang række forskelle på en mande- og kvindehjerne. Hjernerne er bygget forskelligt op og bearbejder følelser og indtryk forskellige steder og på forskellige måder.
3. Mænds evne til at bearbejde følelser - specielt sorg - er langt mere langsommelig. Det giver ham et handicap i forhold til at turde involvere sig for alvor, for omkostningerne ved at komme over et forhold er meget højere.
4. Mænd og kvinders instinkter er meget forskellige fra naturens side og har været det i en million år. Det må vi være ydmyge overfor og ikke tro, at vi kan ændre en million års udvikling på 30 år.
5. Mænd og kvinder har meget forskellig intuition. Kun på 50% af de følelsesmæssige områder kan man overføre sine egne erfaringer på det andet køn. På de andre 50% af de følelsemæssige områder bliver man nødt til at tale med en af samme køn som en selv for at blive forstået for alvor.
6. Det er totalt umuligt at leve sig helt ind i det andet køns verden. Men man opdage og læres meget, hvis man har stor tålmodighed og bruger lang tid på dybe samtaler.
7. Der er stor forskel på at lave psykoterapi på mænd og kvinder. Mænd skal havde det gennem uddannelse, træning, øvelser, foredrag, debat, kropterapi og psykodrama. Kvinder skal have omsorg, indlevelse, berøring, samtaler om det åndelige, filosofiske og mystiske, musik, gruppeterapi, tætte samtaler og blid kropterapi. Og for nogle er det stik modsat, fordi nogle kvinder er som mænd, og nogle mænd er som kvinder.
8. Mænd og kvinder skal lære at vise sårbarhed, svaghed og indlevelse i det andet køn. De skal lave deres sorg og skuffelser om til krav til hinanden, lære at tale et fælles sprog, f.eks. tegnsprog. De skal lære at se, at hvad man ikke kan få af sin kæreste, skal man have af andre.
9. Mænd vil hellere hænge sig i skoven end at gå i individuel psykoterapi, og det ligger dybt i hans instinkter fra naturens side.
10. Kvinden kender ikke sine 10 fejl, men er optaget af mandens fejl. Mændene kender ikke sine følelsesmæssige behov, men prøver at opfylde hendes, og det kan han kun for 50 procents vedkommende.
11. Mænd og kvinder gør deres bedste og er begge uskyldige, men de behandler hinanden, som om de ikke gør deres bedste og er skyldige.