Fysisk kontakt giver glade børn

De første 6 måneder er moderen og barnet meget sammen, og jo mere barnet efter eget behov får lov til at være i fysisk kontakt med moderen, jo stærkere bliver barnet.
Desværre trapper mange mødre ned og er fysisk mindre og mindre sammen med barnet, imod barnets vilje. Faderen kan lære at få et udbytte af at være sammen med sit barn, hvis det er på hans måde uden at moderen blander sig, ellers mister han lysten.
F.eks. tog jeg barnets dyne og spurgte om hun vil have en svingtur. Hun hed Camilla, som jeg var stedfar for i mange år. Efter svingturen kravlede hun rundt på mig, som om jeg var et træ. Hun grinede højlydt. Moderen så bekymret ud, tænk nu hvis han taber Camilla. Al den tid jeg var stedfar skulle Camilla have en svingtur i hendes blå dyne mindst 2 gange dagligt. Jeg lavede en gocart til hende der kunne køre selv.. En dynamo og et 12 volt batteri og en gammel barnevogn.
Vi var tit i bad sammen, hvor vi havde vandkamp, lavede snehuler, ville lege med papkasser, male hinanden i hovedet, sejlede i gummibåd ned af Nivå Å kl. 5 om morgenen helt ud til kysten. Hun var med til fester, selvom hun var 5 år, faldt omkuld ved mine fødder, sov i bilen.
Hun brokkede sig aldrig over, at hun var træt, hun lagde sig bare et sted på en sofa eller lignende. Hun vidst, at hvis hun brokkede sig måtte hun blive passet af en barnepige. Camilla var med overalt og lærte hurtigt vilkårene. En dag var hun med
ude at lave min bil i en gammel lade uden WC. Min hund Ramses var også med, en kæmpe stor hund, som var en blanding af en Newfoundlænder og en schæfter. Ramses passede på hende, de var bedste venner. Camilla skulle lave pøller, som hun sagde. Vi gik uden for i det klare solskin i den frostklare lufte, hvor der lå et hviddt tæppe hen over markerne som det var malet på. Hun satte sig ned og lavede pøller, der dampende plumpede ned i den hvide sne, som små brune bananer. Hun havde lige rejst sig op, da Ramses løb hen og spiste Camillas pøller, som det var engelsk bøf.. Camilla så op på mig og udbrød: ”Se Carl Mar, Ramses spiser mine pøller. Jeg svarede, ja så får han varm mad i dag. Vi gik ind og lavede bil igen. Camilla skulle smøre textyl under vognen på min gamle Volvo, mens Ramses sad og kiggede på.
Camilla var med mig alle steder og var aldrig i vejen, hun indrettede sig og begrænsede ikke mine muligheder for at flippe ud eller være sammen med hendes mor. En da lå jeg og og elskede med hendes mor kl.2om eftermiddagen , hvor Camilla kom brasende ind og satte sig i hjørnet og sagde, jeg vil også være med. Jeg svarede hende, gå over til Basse og spørg om han vil bolle. Hun gik over til Basse. Hun kom tilbage en time senere og sagde, ha, ha, mig og basse har også bollet.
Det er vigtigt for børnene at ligge og flyde i sofaen med deres forældre, då derfor bør der være en kæmpe 3 dobbelt seng i stuen, hvor hele familien kan ligge og se film, i en stor klump, som et kuld kattekillinger.

Fysisk kontakt giver glade børn (2)

Børnene kan klatre rundt på forældrene, kramme, kæle, putte, smaske, gumle i slik, drikke cola og se nogle gode film, mens det er koldt og klamt udenfor. Når børnene er faldet i søvn mellem forældrene kan man lægge dem i seng, åbne rødvinen, sætte en gyserfilm på og elske, så sengen braser sammen.
En del fædre undgår fysisk kontakt med børn af mange årsager.

1. Når det er for meget, har han svært ved at sige nu er det nok, finde på
noget andet.
2. Bange for at gå i bad med dem, fordi de er for interesseret i hans kønsdele.

3. Bange for at han skal få rejsning, hvis hans datter vil sidde meget på skødet, og
måske har fået bryster eller bare kysser ham for meget i ansigtet.

4. At han kommer i kontakt med at den omsorg, hans datter giver ham får han ikke af
sin kone, det gør ham trist.

5. At han er bange for sin egen vrede og ikke gør skælde børnene ud, når
han bliver vred.

6. At han er bange for sit indre barn, og der bliver grinet af ham, hvis han er barnlig
sammen med børnene.

7. At moderen kritiserer den måde, han er sammen med sine børn på.

8. At han ikke forstår børnene, og han føler sig inkompetent, han vil hellere gøre det,
han er god til.

9. Han kan ikke huske, hvordan det var at være barn og bliver derfor usikker
når han skal være sammen med børnene.

10.Bange for at børnene skal opdage hans svage sider.

Jeg lærer mænd at være i kontakt med deres indre barn for derfor at kunne have glæde af at være sammen med deres børn. På kurserne lave vi mange barnlige prøvelser for at genopfriske den tid i barndommen, så de kan bruge den side af dem selv sammen med deres børn. F.eks. skyde efter hinanden med geværer med blyhagl i, ligge oppe på taget af en Volvo med fuld fart henover en plejemark. Alle mulige mandomsprøver, lege, lege vikinger, indre handyr, opdrage kvinden til at opføre sig, så manden kan holde ud at være sammen med hende.