Gaver til børn

Gaver er en god ting og børn elsker mange gaver, for det er et af mange beviser på, at far og mor elsker mig. Det er meget vigtigt, at børnene får præcis det, de ønsker sig, og ikke det som forældrene synes børnene skal have, det er ikke kærlighed, men forældrenes egne behov de tilfredsstiller. F.eks. juleaften. Nogle gaver skal man have meget nøje beskrivelse af farve, form og mærke. Når børnene har fået det, de ønsker sig, kan man til aller-sidst give børnene nogle gaver forældrene synes de skal have. Hvis det går galt, er der ingen skade sket og stemningen er bevaret, fordi børnene har fået det gaver de ønskede sig.
Jeg synes, det er en god ide med en lille lørdagsgave hver uge. Gaver er også kærlighed, specielt i børnenes verden betyder det kanon meget, meget mere end de voksne kan huske fra deres egen barndom. Får børn for store og for mange gaver forsvinder værdien, og det er ikke længere kærlighed, men forældrenes dårlige samvittighed over ikke at have prioriteret deres børn nok, men har været for selvoptaget i deres eget liv.
Børn elsker at give de voksne gaver, og det er meget tydeligt, at de voksne de bedst kan lide får flest gaver f.eks. tegninger, hjemmelavede spækbrætter, askebægre, hæklede grydelapper.
Børn giver det til de voksne de selv gerne vil have.
Når børn bliver lidt større, vil de tit have mange pengegaver, og det er lige så godt som at købe ting, specielt hvis man giver dem 100 kroner i enkroner.
Børns ting er en del af deres identitet, så derfor skal man ikke tvinge børn til at dele deres legetøj med andre. Man kan forklare dem, at hvis de andre børn ikke må prøve deres legetøj, kommer de måske ikke og besøger dem igen.
Bland dig ikke i den måde børnene behandler deres legetøj, de må selv erfare den psykiske smerte og glæder i legen og måske ødelæggelsen af legetøjet.