Jo bedre manden er til at bede om noget fra kvinden, jo mere omsorg kan han give hende

Mænd giver tit en masse kærlighed i starten af forholdet og giver så mindre og mindre efter seks måneder. Manden er ikke opdraget til at mærke, hvad han vil have og ved slet ikke, hvordan han kan få det af kvinden uden at miste sig selv og komme i en situation, hvor han ikke kan sige nej og dermed blive ædt op af kvinden.
Kvinden kan - hvis hun har en indfølingsevne, der ikke bliver overdøvet af hendes behov - mærke, når han er løbet tør og skal fyldes op igen med interesser, sex og arbejde eller slappe af, før han igen kan være nærværende og give hende omsorg og nærhed.
Manden kan give en masse kærlighed i starten, fordi han er nyforelsket og sulten efter kærlighed. Hvis han lærer at mærke, at han har brug for f.eks. beundring, ros og at blive forført seksuelt og får det, ja, så bliver han fyldt op igen og kan give hende det, hun vil have - f.eks. at gå en tur i skoven, ligge og nusse og tale om hende. Kvinden skal vide, at hun får kærlighed i det omfang, hun giver ham det, han vil have - på hans måde. Hvis kvinde giver ham det på den måde, hun gerne selv vil have det, risikerer hun, at han afviser det.
Det duer f.eks. ikke, at hun giver ham en bog i julegave, hvis han ønsker sig en pibe. Heller ikke at hun laver mad til ham, hvis han hellere vil forføres.