Jo sværere du har ved at tage imod kærlighed, jo større krav stiller du

En mand forlangte af sin kæreste, at der var pinligt rent over alt i deres hjem. Alt i hjemmet skulle stå på en bestemt måde, og hun skulle opføre sig på en bestemt måde. Hun elskede ham og gjorde sit bedste for at gøre ham glad, men det var aldrig godt nok, og forholdet blev slidt op med de alt for store krav.
Når hun ikke kunne honorere hans høje krav, begyndte han at bebrejde hende, for på denne måde kunne han holde hende på afstand med den begrundelse, at han var vred og skuffet over hende.
Manden havde svært ved at tage imod den intime og ømme form for nærhed i samværet. Når de elskede, styrede han 100% på en lidt mekanisk måde, og det hele blev som et stykke arbejde, der var dejligt, men alligevel var lidt maskinelt. Han kunne ikke elske nogen for alvor, for det var farligt for ham, og det ville aktivere for megen smerte fra fortiden. Følelse af at blive svigtet.
Da hans evne til at tage imod var sat ned med måske 90%, blev han nødt til at erstatte kærlighed og nærhed med et perfekt og ryddeligt hjem, der materielt var veludstyret med dyre møbler, tv og stereoanlæg. Han kontrollerede også hendes adfærd, så han følte, at han havde magten. Han nægtede at mærke sin angst for at miste hende, men han mistede hende jo alligevel, fordi hun ikke kunne holde helvedet ud.
Når han havde svært ved at tage imod hendes kærlighed, blev han heller ikke så involveret i forholdet til hende, men ville bare eje hende. Da forholdet var slut, var hun helt udbrændt, og han fandt en ny kvinde, han kunne eje. Han ville komme hurtigt over det, fordi han ikke havde involveret sig så meget. Jo mere man tager imod kærlighed, jo mere involverer man sig, og jo længere og hårdere er det at komme sig over forholdet.