Kærestevalg

Her er en øvelse til dem, der gerne vil have en kæreste eller gerne vil have det bedre med deres kæreste. Der skal være mindst to til denne øvelse, som er en rejse ind i ens egen fantasi. Den ene skal være hjælper og guide på fantasirejsen. I kan sagtens være flere på rejsen.

Man lægger sig på ryggen i et mørklagt lokale og tager bind for øjnene. Der må ikke være generende lyde fra omgivelserne under fantasirejsen. Det ene ben skal være bøjet med foden i underlaget, så du – hvis du falder i søvn under rejsen – bliver vækket af, at benet falder ned. Start med at slappe af i hele kroppen. Lav eventuelt en afslapningsøvelse. Rejsen kan begynde.
Hjælperen læser det følgende op med god og lang pause mellem de enkelte punkter. Lad stemmen være lav, monoton og langsom. Oplæseren skal forestille sig, at vedkommende selv er med på rejsen, så oplæsningen ikke går for hurtigt. Tag evt. tid med et ur, så det ikke går for hurtigt. Brug f.eks. tre minutters pause mellem hvert punkt. Fantasirejsen vil så vare 30 minutter.
Efter øvelsen kan deltagerne tegne eller male det, de oplevede. Hav blyant, farver og papir parat. Men undlad at tale sammen efter øvelsen, så oplevelsen får lov at stå uforstyrret.

1. Du ligger på en eng. Du mærker solens varme på din krop og dufter grønt græs. Rejs dig op og gå roligt hen over engen. Læg mærke til engen. Du har god tid.
2. Du går hen til en skov og ind i den. Tag dig god tid til at kigge på skoven.
3. Du kan høre havets brusen og lugte havet. Du går videre og kommer nu til en strand. Mærk det varme, bløde sand. Du går ned til havet og mærker stemningen dér.
4. Ude i horisonten ser du en person, du er tiltrukket af, og som kommer hen imod dig. Du kan kun se håret og omridset af kroppen. Personen er af den type, du kunne tænke dig at være sammen med i mange år.
5. Nu er personen helt henne ved dig, og du kan se ansigtet. Du kan mærke udstrålingen fra øjnene og munden. Hvad kan du mærke nu?
6. Hvad er det hos personen, du vil have?
7. Fortæl personen, hvad du har at tilbyde.
8. Personen går videre ned ad stranden og forsvinder ud i horisonten.
9. Du går tilbage igennem skoven og ud på engen.
10. Du er nu på engen. Læg dig ned og vend tilbage til rummet. Åbn først øjnene, når du er parat til det.
11. Skriv ned eller tegn, hvad du oplevede.

Formålet med denne øvelse er at blive mere bevidst om, hvilke følelsesmæssige krav man gerne vil have opfyldt af en kæreste. At blive bevidst om hvilke personlige kvaliteter, din kæreste skal have for at kunne dække dine grundlæggende behov. At blive mere bevidst om, hvilke følelsesmæssige behov og kvaliteter du har at tilbyde en kæreste.