Hvordan påvirker privatlivet arbejdsindsatsen

Hvis en kollega har en krise med sit parforhold vil det påvirke den måde han taler med kunder på og hans adfærd overfor andre kollegaer.
Nogle reagerer med at være lidt afvisende og lidt sarkastiske over for kunder, specielt dem de taler i telefon med. Nogle reagerer ved at tage meget arbejde og gå endnu mere op i deres job end ellers, og giver alt hvad de har i sig til virksomheden. og får så en efterreaktion på et tidspunkt, hvor de er meget på arbejde, men ikke får udrettet så meget, men i stedet hygger sig med andre kollegaer eller med sig selv på Internettet.
Nogle reagerer ved at begynde at finde fejl hos andre kollegaer for at komme af med egne aggressioner, som man har på sin kæreste. De aggressioner man har på sin kæreste kaster nogle typer kollegaer over på andre kollegaer ved at holde øje med om de laver flere fejl end ellers. De ligefrem venter på at nogen begår fejl, så de kan slå ekstra hårdt ned og på den måde legalt komme af med deres vrede. Andre kollegaer kan reagere ved at komme meget for sent, gå for tidligt, have meget sygefravær, blive fjern når der arbejdes hurtigt.
Visse kollegaer taler som et vandfald, når man spørger dem om noget, det er lige som at trykke på en båndoptager, det er fordi de ubevidst har brug for at komme af med deres følelser, uden de selv er klar over det..
En del kollegaer bliver indelukket og ser meget triste ud, og de siger så lidt som muligt, for det gør ondt at sige noget, og de følelser de ikke vil af med, er de baqnge for skal blive aktiveret, når de taler.
Alkohol er meget brugt af ca. 10% af alle kollegaer til at bedøve smerten, sorgen og vreden over, at parforholdet knaser. Masser af fedt og sukker bedøver på samme måde som alkoholen alle de følelser, som man burde komme ud med., men som koger og sprutter inden i som en vulkan, før den går i udbrud.
Når jeg har folk i psykoterapi er 50% af terapien at få folk til at slippe følelserne, så de kan få fred i sindet. Fra naturens hånd er vi født til at reagere og lukke følelserne ud, når vi har brug for det med det samme. Vores kulturarv siger derimod at vi ikke må dvæle ved vores sorg og vrede, den skal glemmes, så vi kan komme videre.. Hvis man lukker af for en sorg og vrede, går det meget godt et stykke tid, og så kommer regningen i form af angst, længere varende tristhed, depression, forøget mad og alkohol indtagelse med vægtforøgelse. De fleste bliver nødt til at komme på weekend kurser, fordi vi skal bruge kropsøvelser for at fjerne den psykiske betændelse. De fleste kommer i hemmelighed, så der ikke er ingen der ved, at de kommer på kursus hos mig. Samtale kan hjælpe til at forstå sammenhængen., og man kan få nogle gode råd. Hvis det er meget store følelser i forbindelse med skilsmisse og dødsfald er weekend kurser effektive.