Når mandlige kollegaer har svært ved at støtte andre kollegaer

Manden er opdraget til at gøre det, han er god til og undgå at komme i situationer, der får ham til at føle sig uvidende. Når manden har svært ved at trøste sin kæreste, skyldes det, at hvis han spørger, hvad der er i vejen, risikerer han, at det, han er ked af, handler om ham. Måske vil han blive kritiseret, og det giver ham en følelse af ikke at være god nok.
Kvinden forventer, at manden forstår alt, hvad hun siger, men de fleste mænd forstår kun kvinden halvt. Kvinden skruer ikke ned for alle sine høje forventninger, fordi hun så vil føle sig afvist. Manden bliver usikker, og derfor undgår han at spørge om noget som helst..
Manden har lært, at han skal komme med løsningsforslag, hver gang han bliver præsenteret for et problem, og han har svært ved at rådgive kvinden, fordi hun ikke primært er interesseret i gode råd fra manden. Hun skal derfor fortælle ham, at han bare skal lytte, og til sidst, når hun er færdig med at tale, kan han fortælle, hvad han ville have gjort i samme situation. Det kan hun måske bruge som inspiration.
Når manden gerne vil komme med et hurtigt løsningsforslag, er det fordi han er bange for at komme i kontakt med sin egen sorg, som han er opdraget til at skjule, til den fordamper af sig selv.
Kvinden skal lære at fortælle, hvad hun er ked af uden at anklage manden. Hun skal fortælle, om sin sårbarhed, smerte og sorg og samtidig sige til manden, at han gør sit bedste. Hvis hun kan komme med forslag uden at det krænker hans ære, stolthed og værdighed, vil han forandre sig.

Eksempel ”Kære Michael, jeg synes du er et dejligt menneske, og der er noget, jeg gerne vil fortælle dig. Har du tid nu ? Du skal ikke tage det, jeg siger, som en anklage Jeg bliver meget glad, hver gang du rører ved mig, når du f.eks. går forbi mig, Når du roser mig og rører ved mig, ser jeg, hvor dejlig du er og får lyst til at elske med dig og gøre ting for dig, som jeg ved, du. kan lide. Når jeg ikke får kærtegn og ikke ros nok, bliver jeg jaloux, brokker mig, kritiserer dig, og virker intolerant..”

Kvinden kan lære manden at trøste hende ved at sige .Jeg ved du gør dit bedste for at gøre mig glad, og fordi du lever i en anden verden end jeg, forventer jeg kun, at du forstsår halvdelen af, hvad jeg siger. Når jeg fortæller noget om mig selv, føler jeg mig afvist, hvis du afbryder mig for at komme med gode råd. Men når jeg er færdig med at fortælle, vil jeg gerne høre, hvad du ville have gjort i samme situation, eller hvordan historien har påvirket dig. Det er vigtigt for mig, at du bliver hos mig, når jeg taler eller begynder at græde, og at du er tavs, når jeg græder.
Manden kan komme til genopleve det, at han har lyttet meget til sin mor, og vrede i den forbindelse. Derfor bliver han afvisende og aggressiv, når hun er ked af det. For at stoppe dette, skal han i en periode tale meget om sig selv, så han oplever at blive lyttet til, og på den måde giver udtryk for sin vrede. Jo mere han bliver lyttet til, jo nemmere har han ved at lytte til andre på længere sigt.