Tale om andre en nødvendighed

Alle mennesker er utilfredse med alle mennesker på et eller andet tidspunkt. Man har brug for at tale med andre mennesker om det, man kan lide og kan lide ved andre. Når man taler med andre om andre finder man ofte ud af at det nogle gange er en selv, der er problemet. Måske er man selv lidt hæmmet og bliver derfor irriteret, når man møder en, der ikke er hæmmet og som bare kan tale med alle mennesker. Man ønsker selv, at man kunne tale med alle, men man laver nogle fejl, som gør at nogle mister lysten til at tale med en. Man er ikke selv klar over, hvad det er for fejl man begår eller hvorfor, der er nogle der ikke gider at tale med en.
Følgende grunde kunne være årsagen.
Fejl nr. 1. At man ikke lytter nok
Fejl nr. 2. At man bebrejder andre, når de har andre meninger
Fejl nr. 3. At man ikke spørger nok til andre
Fejl nr. 4 .At man taler for meget af gangen
Fejl nr. 5 At man fordømmer forskellighed

Der er 100 andre muligheder for hvilke fejl, man laver som gør, at nogle undgår en.
Når man taler med andre om andre, får man måske at vide af de andre, hvilke fejl man selv gør. Udviklingen i vores samfund går meget hurtigt, og der er meget forandring på vej, som man kan blive forarget over. For 10 år siden kunne man blive forarget over at se en nøgen mand på TV. I dag synes man, det er sjovt at se en nøgen mand hoppe rundt i græsset eller bade i Vesterhavet
De mennesker der er banebrydende for nye tanker og grænser for, hvad man må og ikke må, vil der blive talt meget om. Nogle bliver bange og afviser det nye, andre forargede, andre bliver nysgerrige.
Jeg oplevede det selv på egen krop, da jeg lavede uskyldige nøgenkurser, hvor folk spillede bold ude i haven uden tøj på. Vi lavede mange sjove øvelser uden tøj på, som gjorde folk glade. Selvom det gjorde folk glade, så blev mange tv-seere bange, forargede og tog afstand, mest dem, der ikke var glade.
Forandring og nytænkning opfattes af nogle som farligt, og derfor blev man brændt på bålet i 1600-tallet, hvis man kom med nye tanker og ideer. Heldigvis er medierne i dag nysgerrige overfor nye tanker og ideer, så befolkningen kan få en forbedret livskvalitet bl.a. fordi nogle mennesker går nye veje til gavn for mange mennesker. Følelser, kærlighed, venskab, børn, godt psykisk arbejdsmiljø, bliver befolkningens fremtidige behov.