Uventede angreb skaber lukkede kollegaer

Du må ikke angribe en kollega uden først at advare om, hvad der skal ske. Hvis man går rundt på sit arbejde og når som helst kan forvente at blive hakket på eller angrebet, vil kollegaen forsvare sig, lukke af eller prøve at opføre sig så perfekt, at der ikke kommer noget angreb. Kollegaen kan også have en udstråling, der siger: ” jeg er en sårbar hundehvalp, som ingen kan nænne at kritisere.”
Virksomheden skal indgå aftaler med de ansatte om, at man ikke overrasker hinanden med personlig kritik eller for meget brok og beklagelse men i stedet komme med forslag og ideer, der kan bidrage til en optøning af situationen.

Spørgsmål: /kollega” Jeg har noget på hjerte, jeg gerne vil tale med dig om, har du tid ?”
Svar/kollega 2.: ” Jeg har tid om 10 minutter, så kommer jeg.”

Forslag/(kollega 1: ”Jeg kunne godt tænke mig, at vi havde faste aftaler om, hvad og hvornår du gør dine pligter, for ellers griber det ind i min fritid, og så går jeg rundt og bliver sur.”

Svar/kollega 2: Jeg vil meget gerne hjælpe, men jeg vil også gerne have tid til at være sammen med min familie,

Husk: På en arbejdsplads uden uventede angreb bliver man mere tolerant og forstående. Hvis kollegaen er vant til, at man taler om problemerne og finder frem til en løsning, vil kollegaen være åben og ønske at finde en løsninger samt indgå i samarbejdet med en positiv indstilling.