Vokser dit selvværd på dit arbejde

Når du får et arbejde vokser dit selvværd, fordi alle gør deres bedste for den nye kollega og er ekstra tålmodige, tolerante og kærlige. Når nyhedens interesse er ovre, ser man pludselig kollegaen, som vedkommende virkelig er. De negative sider hos en selv og den anden kommer frem, og man begynder at lukke af eller lade som ingenting, når man bliver vred eller ked af det. Nogle begynder at bebrejde den anden og stille urealistiske krav Kollegaen forstår sjældent at stoppe den, der rent ud sagt lukker lort ud, men accepterer at have ansvaret for at give kollegaen det, som vedkommende ikke har fået af sin mor eller far.
Forestil dig at dit liv er optaget på et videobånd, som sidder i en maskine, styret af dit ubevidste følelsesliv .Når den første tid er overstået, og det begynder at blive dagligdag, bliver videobåndet automatisk spolet tilbage til nogle perioder i dit liv, som du har brug for at få afklaret. På nogle tidspunkter kan det være svært at skille sine følelsesmæssige problemer fra hinanden og se, hvad der er nutid og fortid. Man kan stille sig nogle spørgsmål, når der opstår et problem.

1. Har jeg for høje forventninger ?
2. Er mine følelser og min måde at reagere på afpasset til situationen ?
3. Er der opsparet vrede igennem længere tid ?
4. Bliver mine følelser afvist ?
5. Er jeg bange for at miste kontrollen ?
6. Er der sider af mig, jeg ikke ønsker mine kollegaer eller kæreste skal se?

Alle vil komme til at bruge deres kæreste som skraldespand og køre gamle mønstre af. Man vil opføre sig som et barn, og det er godt, hvis den anden kan spille mor eller far for èn og man kan skiftes til det. Problemet opstår når den ene eller begge hele tiden insisterer på at ville opføre sig som et barn, og man derfor ikke kommer ud af stedet.
Det er let at sænke selvværdet hos kæresten ved at afvise ham eller hende seksuelt. Selvfølelsen vil dale drastisk, og det går ud over arbejdsplads, karriere, kontakt til personens egne følelser, venner, børn og kæreste, En person der ikke får dækket sit seksuelle behov, bliver usamarbejdsvillig, afvisende, trodsig og vil enten afvise børnene eller æde dem råt for på den måde at få erstatning for den udækkede seksualitet Også følelsesmæssige afvisninger får en til blive trist, sløv, bebrejdende, negativ og brokkende. Hver gang man bliver, afvist, falder selvværdet. Derfor kan man oplevet, at man på to år i et dårligt parforhold kan få halveret sit selvværd, og at selvværdet stiger, lige så snart man er ude af forholdet og har boet alene i tre måneder.