Hvad betyder Kvinders udseende

Kvindens udseende har stor indflydelse på mandens seksualitet. Lader hun sig pludselig klippe korthåret uden at fortælle det til manden, kan han blive såret over, at hun ændrer så radikalt udseende uden at spørge ham.
Han har måske følt glæde ved at se det lange hår ned over hendes skuldre og ned af ryggen. Ikke mindst når de elsker. Denne glæde fratager hun ham.
Ofte taler manden og kvinden i et parforhold ikke så meget om, at man bliver såret over, at den anden ændrer sit udseende. Holdningen er den, at man selv bestemmer over sit udseende, og at den anden skal være tolerant og acceptere, hvad kæresten måtte finde på. Man bør diskutere den slags, før man for eksempel går til frisøren.
Mange mænd bliver klippet, fordi de synes, de ser mere maskuline ud med kort hår. Nogle kvinder støtter, at de lader sig klippe, fordi de gerne vil have manden mere frem i deres partner.
Modsat har jeg netop talt med en kvinde, der fortalte, at hun blev meget såret over, at hendes kæreste fik klippet sit "lækre, tykke, halvlange hår", som hun sagde. Hun opfattede det som en form for hævnakt. At han blev klippet uden at fortælle hende noget på et tidspunkt, hvor der var utryghed i parforholdet.
Jeg har flere gange oplevet kvinder klippe sig korthårede i sorg over brudte parforhold. Selv har jeg haft en kæreste, der havde langt, lyst hår til ned over skuldrene. Da vi holdt op med at være kærester, lod hun håret rage helt af. Langt hår udtrykker feminitet og sårbarhed, og disse følelser kan man have brug for at beskytte og måske helt afskære sig fra at vise i en situation, hvor man føler megen smerte.
Også andre ting ved kvindens udseende har betydning. Det er min erfaring, at det på 98 procent af alle mænd virker positivt på deres lyst til kvinden, at hun bruger mascara for at fremhæve sine øjne. Og det har mange kvinder allerede fundet ud af.
Derimod overrasker det mange kvinder, at læbestift brugt i dagligdagen virker frastødende på 50 procent af alle mænd, mens 25 procent er ligeglade, og 25 procent føler sig tiltrukket af det. Bruger kvinden en læbepomade uden farve, er det meget mere tiltrækkende for de fleste mænd.
Mænd synes, at kvinder er tiltrækkende med læbestift ved festlige lejligheder, men den skal helst forsvinde på vinglas, cigaretter og servietter, så hun er kysseklar uden at smitte for meget af efter en times tid eller to.
Pudder frastøder de fleste mænd. Selv synes jeg, det smager støvet. Øreringe kan de fleste lide, og det samme gælder armbånd og ringe. Men har kvinden mere end én ring på, er der nogle mænd, som synes, det er lidt overdrevet. Det er også okay, at kvinden fremhæver sine former ved for eksempel at være nedringet eller bruge BH for at fremhæve brysterne. Eller stramt tøj for at fremhæve taljen og numsen. At vise kroppen frem uden at man rigtig kan se noget alligevel gør spillet mellem mand og kvinde mere spændende.
Klæder en kvinde sig meget mere fint på end de øvrige til en fest, oplever nogle mænd dem som afskrækkende og vil foretrække kvinder med mere ufarligt tøj, for eksempel cowboybukser og en stramtsiddende bluse. Nogle mænd kobler fint tøj med noget, der er uopnåeligt. Aftenen kan blive en ensom affære for kvinden, der har anstrengt sig til det yderste for at være tiltrækkende.
Også kvinders adfærd til en fest er afgørende for deres muligheder for kontakt med en mand.
Hvis kvinden griner så højt, at det kan høres i hele lokalet, kan det virke for maskulint og ukvindeligt, og det tager nogle mænd afstand fra, fordi de mener, at det er mænd, der skal have en høj og larmende latter.
Det duer heller ikke, at kvinden kigger manden lige ind i øjnene i for lang tid ad gangen. Manden vil ofte komme til at føle sig lille og usikker, fordi et fast blik for ham signalerer styrke og trussel.
Når mænd er oppe at slås, bruger de ofte øjnene til at stirre hinanden ned med. Kampen om hvem der i længst tid kan fastholde blikket er en del af slåskampen.
En kvinde skal derfor kigge væk mere end 50 procent af tiden for at give manden tid til at nyde hende uden at føle sig styret eller komme i en konkurrence-situation, som forstyrrer og ødelægger mandens tiltrækning af kvinden.
Kvinden føler sig for sit vedkommende afvist, hvis man kigger for meget væk, fordi det at se væk blandt kvinder er et signal om, at man ikke er interesseret og ikke gider tale. Kvinder forventer øjenkontakt, når de taler sammen, og den forventning overfører kvinden til kontakten mellem mand og kvinde. Det kan hun ikke, for de to køn taler forskellige sprog.