Lægevagten og syge børn

Fra min klinikpraksis har der i de senere år kommet en del historier frem om læger som ikke er nok uddannet til at tage sig af børn, når de er syge, specielt når det drejer sig om lægevagten. en del læger møder op og er meget trætte, udbrændte og hvor gnisten er væk i deres øjne. De opfører sig som robotter og tager lidt for let på det, når børn er syge, som om de var dyrlæge og skulle tilse en syg gris. Lægerne burde kun have 2 vagter pr måned og ikke arbejde 18 timer i træk, som er tilfældet.
Når en læge har lægevagt er det efter arbejde.
Når man har en lægevagt burde lægen have en 8 timers vagt, så han er krystal klar i hovedet og kan opfange så mange faresignaler som muligt. Syge børn mellem 0 og 5 år kan få varige men eller dø, hvis lægen ikke opfanger faresignalerne.
De læger der har lægevagt skal tvangindskrives til at tage flere weekendkurser hvert år i infektionssygdomme som f.eks. alle de nye farlige, stafylokokker og andre nye infektionssygdomme, og de symptomer de nye sygdomme har. Der findes i dag små elektroniske måleudstyr man kunne medbringe og låne af sygehuset.
Flere børn og gamle dør hvert år fordi lægevagten ikke er dygtig nok eller er for træt, og derfor sjusker med diagnosen.
Danskerne er nok sådan, at der først skal dødt kød på bordet, før man vil lave om på systemet.
En læge ringer sjældent til en anden læge for at spørge om råd, hvis de er i tvivl, fordi de er bange for at den læge de spørger til råds skal tænke, Det burde han vide. vagtlægen tænker, det går nok, jeg skal klare det selv.
Alle læger i Danmark skulle op til en orienterende teoretisk prøve hvert 5 år, hvis lægen er vagtlæge, for at sikre sig at lægen kan sit stof.
Jeg er sikker på at alle læger gør deres bedste for at hjælpe deres klienter bedst muligt ud fra de forudsætninger de har, så derfor er det politikernes opgave at stille krav om orienterende prøver regelmæssigt, specielt når det gælder syge børn.