Manden og hans overvægtige kæreste

Mandens seksualitet bliver også påvirket af mere synlige ting end hans følelser og hans fortid. F.eks. bliver seksualiteten påvirket af kvindens vægt. Hvis kvinden er overvægtig med f.eks. 10 kilo, vil 9 ud af 10 mænd få mindre lyst til hende. Han bliver mindre blid, øm og romantisk, men kan godt råbolle hende, når han er skrupliderlig.
Manden opfatter det som ligegyldighed overfor ham eller et angreb på ham, at hun ikke holder sig slank. Han bliver ked af, at hun er for fed og tænker: "Det er nok fordi, hun ikke elsker mig nok."
Måske er kvindens dejlige former som forsvundet i løbet af nogle års parforhold. Nu er der i stedet fedtdeller, og hendes krop udstråler usundhed, opgivenhed og ligegyldighed.
Manden vil reagere på kvindens overvægt ved at blive fjern, undgå hjemmet og give hende færre kærtegn. Er både mand og kvinde overvægtige, kan vægten have mindre betydning, og derfor er overvægtige tit kærester med hinanden.
Manden skal fortælle, hvor ked af det, han er over, at hun har taget på. Han må ikke skælde ud men i stedet vise ekstrem sårbarhed, for så vil hun blive motiveret til at tabe sig med det samme. Han må ikke tage afstand fra hende ved f.eks. at undgå at tale om det eller give hende den kolde skulder. Hvis han tager afstand eller skælder ud og bliver vred, vil hun tage endnu mere på.
Danskere bruger millioner af kroner på slankekure, og omsætningen og salget af slankeprodukter stiger hvert år. Behovet for at være slank er efter min mening et udtryk for sundhed, fordi slanke mennesker har det langt bedre både fysisk og følelsesmæssigt. Er man overvægtig slider man mere på sin ryg, hofte og sine knæ. Også indre organer som bugspytkirtel og kredsløb bliver overbelastet, og risikoen for både at få kræft og kredsløbsforstyrrelser vokser.
I vores kultur udstråler den tykke kvinde eller mand, at de ikke har styr på tingene. For høj kropsvægt bliver vurderet, som om de ikke kan kontrollere sig selv. Derfor vil en virksomhed til enhver tid vælge en slank person til at sidde i receptionen, mens den overvægtige får et job med lavere status, hvor udseendet ikke har stå stor betydning.
Personligt har jeg nære venner, som er overvægtige, og min erfaring er den stik modsatte. Nemlig at overvægtige er mere pålidelige, kærlige og arbejdsomme end slanke personer. Jeg oplever, at overvægtige er mere stabil arbejdskraft, og de passer bedre på deres arbejde.
Jeg har talt med de overvægtige, som alle har været på flere slankekure. 2 ud af 10 har tabt sig varigt med hjælp fra slankekure, mens de øvrige 8 efter et halvt år ofte er oppe på den samme vægt som før kuren.
De overvægtige, jeg kender, har svært ved at komme af med deres sorg, vrede og skyldfølelse. I stedet spiser de, når de er kede af det. Fedtet og sukkeret virker bedøvende på deres følelser. Derfor spiser de mere, end de har brug for. Maden giver dem en følelse af ro og fred i krop og sind - ofte blandet med dårlig samvittighed.
Når de spiser løs for at dæmpe smerten, behøver de ikke græde, blive vrede eller mærke andre følelser, der er uacceptable.
Ofte er det nogle ret enkle og fundamentale fejl i opdragelsen, der er skyld i, at folk bliver for tykke. Tykke mennesker har ikke lært at stille følelsesmæssige krav til andre mennesker. Tværtimod har de lært, at de altid skal tilfredsstille andres krav, og kan de ikke det, er de også opdraget til at få dårlig samvittighed. En ond cirkel hvor man vender alting indad og tager alle byrder på egne skuldre.
I den forbindelse virker et godt kropspanser af fedt som en beskyttelse mod omgivelserne. Man er mindre sårbar, fordi man føler sig stor og dermed mere selvsikker. Og man får ikke så megen opmærksomhed med en overvægtig krop. Det holder andre på behagelig afstand. Derfor kan det også være ekstremt provokerende at tabe sig, fordi man pludselig får en masse opmærksomhed.