Manden skal tage gas på kvinden

En mand skal turde tage gas på sin kæreste, fordi han på den måde hjælper hende med at se lidt mere lyst på sin egen situation og undlade at tage sig selv så højtideligt. Det giver energi med kærligt drilleri.
Ofte vil kvinder give udtryk, at de bekymrer sig for noget, manden ikke synes, det er værd at bekymre sig om. Ofte stikker kvindens bekymringer ikke særlig dybt, men at bekymre sig eller brokke sig lidt er hendes måde at bede om hans omsorg på uden at sige det direkte. Hun vil bekræftes omvendt, hun vil modsiges og mærke, at manden er i stand til at gennemskue situationen og vurdere, at der ikke er tale om noget livstruende. Når manden tager gas på kvinden eller er uenig med hende, markerer han, at han har dømmekraft, overblik og er i stand til at tage ansvar for væsentligere problemer.
At manden tør gå på tværs af hendes tankebaner og lave lidt grin med hende på en kærlig måde, får kvinden til at mærke hans styrke, at han interesserer sig for hende og ikke er bange for at være uenig med hende. Men manden skal også passe på, at han ikke bagatelliserer emner, han selv har svært ved at tale om.
Her kommer et par eksempler, hvor det har gavnlig effekt, at manden tager gas på kvinden eller er uenig med hende.

Eksempel 1 - Kvinde er ved at tage kørekort

Kvinden: Jeg tror, jeg bliver dårlig til at køre bil.
Manden: Ja, det tror jeg også.

Kvinden: Jeg tror, jeg bliver dårlig til at køre bil.
Manden: Jeg tror, det bliver livsfarligt. Du må hellere sætte en annonce i avisen, hvor du advarer folk ved at nævne den dato, du får kørekort.

Kvinden: Jeg tror, jeg bliver dårlig til at køre bil.
Manden: Jeg tror, du bliver en hensynsfuld og dygtig bilist.


Eksempel 2 - Kvinden der synes, hun er for tyk

Kvinden: Jeg er for fed.
Manden: Ja, cirka 20 gram.

Kvinden: Jeg er for fed.
Manden: Jeg synes, det er dejligt, du er så slank.

Kvinden: Jeg er for fed.
Manden: Jeg synes, du gerne må veje 2 kilo mere.

Kvinden: Jeg er for fed.
Manden: Ja, du ligner din mor.

Både kvinder og mænd har svært ved at bede om at blive bekræftet, fordi vi fra barnsben bliver bildt ind, at ros og anerkendelse kommer af sig selv. Faktum er, at alle går og venter på, at alle andre i højere grad skal rose og bekræfte dem.
Nogle mennesker begynder så at rose alle omkring sig i håbet om, at der vil komme lige så meget tilbage. Det gør der bare ikke. I bedste fald kommer måske 25% af anerkendelsen tilbage igen.
Bedre - og væsentlig sværere - er det at bede et menneske, man føler sig tryg ved om at blive rost for et stykke arbejde eller personlige egenskaber. Efterhånden når man har bedt om ros nogle gange, bliver det lettere at tage imod, og man kan bede andre personer om ros og bede om mere detaljeret ros, så når folk siger "Det var godt, det du gjorde", kan man spørge "Hvad var det, du synes, som var godt".