Mandens angst for at åbne sig

De fleste mænd vil ikke tale om det, der gør ondt. De vil ikke tale om sorg, vrede, jalousi og afmagt, fordi de ikke vil vise svaghed. Mandens natur og hans opdragelse siger ham, at han ikke må vise svaghed. Men skal et kærlighedsforhold vokse og blive bedre, bliver manden nødt til at fortælle kvinden om sine inderste følelser, ellers vil hun føle sige udenfor, og han vil holde afstand og vente på, at disse ubehagelige følelser forsvinder af sig selv. Manden kan ikke se de meget negative konsekvenser, der ligger ude i fremtiden. Han er ikke klar over, at det hurtigt vil ende med skilsmisse, hvis han ikke fortæller om de ubehagelige følelser her og nu.
Manden skal bevidstgøres om alle fordelene ved at fortælle om, hvad han føler. Han skal helt tydeligt kunne se og forstå, hvilken konsekvens det har for ham og forholdet, at han ikke vil tale om følelser.
Manden vil ofte ikke betale prisen her og nu, fordi han ikke kan indse, at prisen om forholdsvis kort tid vil blive væsentligt højere for ham. Han tænker: ”Det går nok. Nu tager jeg mig en øl og ser en god film.”
Men pludselig er han alene, fordi kvinden er skredet og har taget børnene med. De flammer, hun har følt sin sjæl blive svedet sort af i de seneste mange måneder og måske endda år, vil han nu komme til at gå igennem. Han vil stege i Helvedes flammer og trygle hende om at komme tilbage. Oftest er det for sent. Hendes følelser er allerede brændt ud.