Mandens evne til at være omsorgsfuld

Mænd giver tit en masse kærlighed i starten af forholdet, og efter en periode på måske 6 måneder giver han så stadig mindre. For at have noget konkret at gå ud fra, kan vi sige, at niveauet falder til 25% af det, han gav i starten af forholdet. Det vil jeg vurdere som helt okay, hvis det kommer stabilt fra ham.
Men manden er desværre ikke opdraget til at mærke, hvad han selv vil have og ved slet ikke, hvordan han kan få det af kvinden uden at miste sig selv og komme i en situation, hvor han ikke kan sige nej og derfor risikerer at blive ædt op af kvinden.
Kvinden kan, hvis hun har en indfølingsevne, som ikke bliver overdøvet af hendes behov, mærke, når han er løbet tør for omsorg til hende og har brug for at gøre noget andet - dyrke sport, pleje sine interesser, arbejde, slappe af, dyrke sex - før han igen kan være nærværende og give hende omsorg og nærhed.
Manden giver en masse i starten af forholdet, fordi han er ladet op gennem mange måneder, før han mødte hende, og så er han nyforelsket og sulten efter kærlighed.
De fleste mænd skal lære at mærke, at de har brug for f.eks. beundring og ros og at blive forført seksuelt. Derefter skal de lære at bede om det på en hensigtsmæssig måde.

En mand beder om ros

Manden: "Jeg synes, jeg har været skidegod, fordi jeg har klaret hele husholdningen og sørget for børnene, mens du har været på kursus, så jeg vil blive enormt glad for noget ros."

Kvinden: "Nu har jeg jo sådan set sørget for det samme i de seneste 8 år uden at få ros for det."

Manden: "Jeg synes, det er ubehageligt, at du kritiserer mig, når jeg beder dig om at rose mig. Hvorfor gør du det?"

Kvinden: "Hvorfor skulle jeg rose dig for noget, du aldrig har rost mig for?"

Manden: "Fordi jeg siger, at jeg ville blive glad for ros. I øvrigt synes jeg, at du overdriver, når du siger, at jeg aldrig har rost dig. Mener du det?"

Kvinden: "Nej, okay, det er måske også, fordi jeg er træt. Jeg synes rent faktisk, at det er dejligt, at ungerne i telefonen har sagt, at de var så glade for den måde, du har kørt tingene på i denne uge. Og jeg ved godt, at jeg selv har svært ved at bede om ros. Det er måske også derfor, det provokerer mig lidt, at du beder om det.

Hvis manden lærer at mærke og formulere sit behov og om nødvendigt kæmper for at få dækket det, som manden i dette eksempel, så vil han blive fyldt op af samværet med kvinden og give hende det igen, hun vil have - gå en tur, ligge og holde om og nusse, tale med hende om hende.
Kvinden skal vide, at hun kun får kærlighed i det omfang, hun giver manden det, han vil have på den måde, han vil have det. Manden skal bestemme 100% over måden, han vil have kærlighed fra hende på. Hvis kvinden ikke er i stand til at gøre det på mandens måde, men giver manden kærlighed og opmærksomhed på den måde, hun gerne selv vil have det, risikerer hun, at han afviser hende og det, hun forsøger at give. Det samme gælder naturligvis manden.

Eksempel 1
Manden ønsker sig en pibe i julegave - Kvinden forærer ham en bog

Eksempel 2
Manden vil gerne forføres seksuelt - Kvinden laver mad til ham

Hvis manden skal lære sine behov at kende, skal han skrive en lang liste på 30 punkter med eksempler på, hvad han gerne vil have.
Når jeg giver opgaven med de 30 punkter til mænd, bliver de ofte overraskede over, hvilke behov de har, og det gør deres kærester og ægtefæller også. I mange af punkterne nævner manden behov, som han aldrig nogensinde har fortalt kvinden om, og hun har heller aldrig forestillet sig, at han havde de behov.
Jo flere krav, manden stiller og får tilfredsstillet, jo mere omsorgsfuld og blid bliver han, jo mere kan han give kvinden det, hun har behov for, og jo mere dæmper hun sine krav til ham.