Mandens nervøsitet i et nyt forhold

Mange mænd har meget store krav til sig selv i starten af nye forhold. Hvis han ikke har været i seng med en kvinde i f.eks. 6 måneder eller mre, kan det være svært for ham at holde rejsningen i længere tid. Samtidig kan det også være svært for ham at holde igen på udløsningen, og prøver han alligevel, kan han få faldende rejsning efter 3-5 minutters elskov.
Mandens pik er gennem et stykke tid blevet vænnet til, at det tager 3-5 minutter at onanere sig frem til en udløsning, og den er ude af form til at klare noget, der tager længere tid. Og har manden bare én gang oplevet, at pikken blev halvt eller hel slap efter 3-5 minutter, vil han måske miste rejsningen allerede efter 2 minutter ved næste samleje af ren og skær angst for, at det skulle ske igen.
Manden skal droppe alle krav til sig selv i de første 10 samlejer og bare fyre den af, lige så snart han kan, indtil han føler sig tryg og kan vente stadig længere med at fyre kanonen af, f.eks. 30 minutter. Der sidder nogle muskler i maven, som man bruger, når man boller, og hvis de er ude af form, bliver de i starten af et nyt forhold ømme og smerter, og det kan også få rejsningen til at falde.
Manden kan i de første 5 samlejer ligge på ryggen og slappe helt af, mens kvinden gør pikken stiv og boller ham, indtil han kommer efter 3 minutter. Efter en pause på 30 min kan hun gøre pikken stiv igen, og nu varer det måske 10 minutter, før han kommer. Efter en nats søvn kan han igen. Han ligger stadig på ryggen, og nu kan han holde i 15 minutter.
Ved det næste samleje er det ham, der boller hende, og nu tager det 3 minutter. Efter 30 minutters pause, boller han hende igen, og det tager 8 minutter. Efter en nats søvn er han parat til at bolle hende igen, og nu kan han holde i 12 minutter.
Nu føler manden sig mere tryg, og han kan fremover tænke mere og mere på kvindens behov, for nu ved han, at han kan gennemføre samlejet. Hvis han får faldende rejsning igen, starter man forfra, så forventningen skrues ned til det niveau, hvor hans ydeevne er lige nu. Til sidst kan han bolle i alle situationer og lader sig ikke skræmme af, at rejsningen falder, fordi han er i gang med at slikke hende eller kæle for hende.
Det kan også være, at der i manden aktiveres psykisk smerte fra tidligere kærlighedsforhold, og at han derfor mister rejsningen, når han elsker med sin ny kæreste. Han har måske brug for at græde og tale om sit tidligere forhold i 10 timer, før han kan bolle uden at tabe rejsningen.

Årsager til faldende rejsning

I starten af et nyt forhold

1. Han har ømme mavemuskler
2. Han venter for længe med at fyre kanonen af
3. Han vil gøre indtryk på hende
4. Han har sorg og smerte fra tidligere forhold
5. Han tager for meget ansvar for hendes udbytte af samlejet
6. Han er angst for at hun skal blive skuffet, hvis han kun kan i 2 minutter
7. Han har besvær med at tale om den faldende rejsning
8. Han er utålmodig de første 10 gange