Mandens reaktion på kvindens graviditet

Mange mænd har et uafklaret forhold til det, at kvinden bliver gravid, og de taler ikke med andre mænd om det.
I et forhold hvor de ellers begge var meget lykkelige, begyndte han at miste lysten til hende, da hun blev gravid. Hun blev meget ked af det, fordi hun netop i den periode havde endnu mere brug for hans nærhed end ellers. Hun begyndte at føle sig grim og at tænke, at hun måske var for fed. Derfor spiste hun i en periode alt for lidt. Hun talte desuden ikke med sine veninder om de afvisninger, hun fik fra kæresten. Hun syntes, at hun skulle vise, at hun kunne finde ud af at være gravid. Hun ville vise styrke udadtil, og gik derfor rundt med sin her går det godt facade.
Forholdet kom i krise, fordi han trak sig væk fra hende seksuelt uden at vide hvorfor. Han onanerede meget i den periode. Det vidste hun godt og blev endnu mere ulykkelig, når han opholdt sig i længere tid på toilettet, end han plejede.
Da kvinden var i syvende måned, kom han og talte med mig om deres forhold. Jeg spurgte ham, om han var bange for noget, når han skulle stikke sin pik og i hendes tulipan. Han gentog mit spørgsmål for sig selv med rynket pande og svarede, at han var bange for at skade barnet. Vi kiggede i mit anatomiske leksikon over kvindens krop og blev enige om, at der var nogle stillinger, som generede barnet mindre end andre.
Jeg spurge, om der var andet, der forhindrede ham i at elske med sin kæreste. Han svarede, at efter hun var blevet gravid, ville hun bestemme, hvornår og hvordan de skulle have sex sammen, og det provokerede ham meget. Det mindede ham om, at hans mor altid ville styre hans liv, hans indretning af værelset og hvornår han kom hjem. Hun blandede sig hele tiden. Det værste var, at hun kritiserede hans kærester. Så hadede han hende virkelig og havde faktisk holdt afstand til hende siden.
Jeg anbefalede manden at gå i terapi for at lave nogle kropsøvelser og konfrontationer, der kunne hjælpe ham med at komme af med vreden mod hans mor, så den ikke dukkede op, når kæresten ville styre seksualiteten i en periode. Efter terapien blev parrets sexliv gradvist bedre, specielt da de sidste konflikter blev pudset af i fire gange parterapi, hvor de lærte at fortælle om følelser, uden at det blev til angreb og bebrejdelser.