Misbrug og unge

Unge begynder at drikke alkohol når de er 12 år gamle og sådan vil det fortsætte i hele planetens fremtid. De unge der har det følelesesmæssigt godt
med deres forældre og venner vil aldrig blive misbrugere.
De unge der har haft mange problemer med deres forældre og andre voksne bærer på en indre psykisk smerte, som man ved en tilfældighed opdager kan fjernes med alkohol. Når man har drukket nogle øl, så er den psykiske smerte væk, og man er glad. Man har savnet at være glad og er træt af at være trist. Denne tristhed som flere og flere unge mærker i dag er kommet af mange års manglende samværd med deres forældre, på børnenes betingelser. Mange forældre vil have at, at børnene skal opføre sig på en bestemt måde, hvis forældrene skal være sammen med dem. De må ikke bande, ikke råbe, ikke slås, ikke være kede af det, ikke være overglad, ikke være aggressive, ikke sige far og mor imod. Alt det børnene ikke må gør, at børnene næsten ikke kan holde ud at være sammen med deres forældre, selvom de har brug for det. Man kan så søge ud af huset eller fordybe sig i tv, computer og bøger. De børn der har det godt, skal man ikke komme med alle mulige forbud om at drikke alkohol, fordi de lærer hurtigt at styre deres forbrug efter at have kastet op et par gange. Der er en god selvjustits blandt unge, hvor dem der ikke kan styre det, bliver gjort til grin.
De 10% som bliver misbrugere er dem, der har en psykisk smerte som bedøves af alkohol. Dem der har en lille psykisk smerte drikker ikke næste dag, fordi har fået nok. Dem der har en stor psykisk smerte drikker videre, fordi de gerne vil fortsætte med at være galde, de vil ikke tilbage til den psykiske smerte som gør ondt. Dem med stor psykisk smerte har meget brug for omsorg og kærlighed, og det gør den psykiske smerte mindre. En god kæreste gennem nogle år kan redde en fra at blive misbruger, fordi man så får det fra kæresten man ikke kunne få fra sine forældre. Jo, før man får en kæreste, jo bedre.
Jeg kendte 2 børn på 5 år, der var kærester i et år, hvor de sov sammen hver weekend. Når forældrene ikke har overskud til børnene er det vigtigt, at de sover med andre børn, og at de bliver kærester, når de har lyst og ikke når forældrene vurderer når de er parate.
Samfundet burde fjerne 3 gange så mange børn som der bliver fjernet i dag i 1998. Børnene lider, og det kommer til at koste damfundet 10 gange så meget, hvis de bliver fjernet for sent. Kommunerne burde kunne få 100% refusion ved tvangsfjernelser af børn. Mange kommuner lader være med at fjerne børn, fordi det er for dyrt.

Misbrug og unge (2)

Unge bliver kun misbrugere, hvis de har det skidt med deres forældre, skole, venner og sig selv. Nogle påstår at de unge bliver misbrugere på grund af arvelige og genetiske faktorer. Muligvis er der 1% af de 10% der er disponeret til at blive alkoholikere, men det er selvfølgelig en meget let løsning at undgå at kritisere forældrene, fordi de gør jo deres bedste.
Jeg har arbejdet med narkomaner på institutioner og haft familiepleje af narkomaner i flere år.
Samtlige jeg har talt med har haft gode sociale vilkår med en god bolig, god skole, penge nok, ingen vold og forældrene har ikke haft noget misbrug, ej heller være kriminelle.
Det har været lydige gode borgere med gode job og en ren straffeattest. Jeg ved godt, at misbruger kan skabe misbruger. Jeg har også talt med 100 misbrugere med den ovenstående baggrund. De børn er vokset op i trygge familieforhold.
Hvorfor er de så blevet narkomaner ??
Både mor og far har haft meget travlt med deres arbejde, når de kom hjem var de helt udmattet. Børnene er begge kommet i vuggestue, da de var 6 mdr. gamle, imod deres egen vilje. Børn skal først i vuggestue når de er over et år gamle, ellers er det en krænkelse af barnet, som føler sig forladt og svigtet. I weekenden hvor børnene har glædet sig til at være sammen med far og mor, skulle far spille golf, og mor gøre rent og være sammen med sine veninder. Når de var på ferie sammen, læste far meget, mor lå i solen og ville ikke forstyrres for meget.
Børnene havde eget værelse med tv og lille computer. De havde deres egen cykel, stor have og et meget fredeligt villakvarter.
Forældrene var ikke rige, men tjente en normal løn. Faderen var ingeniør, og moderen sygeplejerske. Far og mor havde et godt parforhold og elskede hinanden, ja, de havde nok i hinanden og deres arbejde- Børnene blev ti passet af en vældig god babysitter, som de følte sig meget trygge ved. Mor var en smule kølig og lidt bestemt, men sørgede for at børnene altid var pæne når de skulle i skole. Børnene opførte sig pænt, og skolen var glade for dem. Det var to høflige og hjælpsomme børn, indtil de blev ca. 11 år, så kom problemerne. De unge som var en pige på 11 år og en dreng på 12 år fik brug for deres forældre for alvor. Puberteten stod for døren hos begge deres børn. Børnene havde meget brug for at tale med deres forældre om alt det, der skete med dem, hvor starten på at blive voksen var begyndt. Børnene oplevede indre kaos som alle børn oplever, når de kommer i puberteten.

Misbrug og unge (3)

Mor var for træt til at lytte, afviste dem med dårlige råd og forslag, som børnene ikke havde brug for. Far forstod det ikke og kunne ikke huske, da han var i puberteten. Han sagde, i må ikke sover hos vennerne, i skal være hjemme kl. 22, i er kun 12 år gamle. Det er sådan i dag, at de unge på 12 år er som deres egne var, da de var 18 år, og det kan være svært at forstå og acceptere. Begge børn føler sig overset i et par år, og de bliver forhindret i at få det fra vennerne, som de ikke kan få fra deres forældre, samtale og forståelse, og det vigtigste at nogen lytter i lang tid uden at afbryde.
Den indre psykiske smerte vokser og chancen for at live misbruger vokser, fordi alkohol bedøver smerten, og gør de unge glade. Alkoholbringer de unge sammen, og det er godt for de unge. Man tør kysse, nusse og være sjov og bagefter kan man grine af det. Forældre burde tale med andre forældre om, at være forældre for unge.