Når en mand skal have sex efter en lang pause

Mange mænd har på et tidspunkt i deres liv haft en længere pause uden seksualitet, fordi de har boet alene i flere år. Han har måske holdt en lang pause, fordi han først skulle bearbejde den smerte, vrede og sorg, han oplevede i det seneste forhold, eller også har han bare haft brug for at bo alene en tid.
Hvis manden kun har onaneret eller slet ikke har onaneret i lang tid, kan det være svært at gennemføre et længere samleje, både fysisk og psykisk. Manden oplever, at pikken på kort tid kan svinge fra at være stiv til at blive slap. Den har ikke den samme vedholdenhed og kan ikke holde sig stiv i lang tid ad gangen.
Den første gang bliver han derfor nødt til at fyre den af efter ganske få minutter for at opleve at få orgasme i kussen. Anden gang kan han måske holde den i tre minutter. Når de to har bollet mange gange, kan han fyre kanonen af, når det passer hende og ham.
Nogle har den aftale, at han bliver ved med at bevæge sig i alle mulige vinkler og retninger og ikke kommer, før hun siger „Nu“ eller bider ham i øret. Nogle mænd bliver i en periode nødt til at lave mavebøjninger for at optræne mavemusklerne til at arbejde i lang tid. Hvis muskulaturen ikke er trænet, gør det ondt efter et stykke tid, og den smerte kan give faldende rejsning.
Mange mænd er bange for, at deres pik skal falde sammen inde i skeden efter et stykke tid og dermed skuffe både kvinden og ham selv. Hvis det sker, føler han sig ikke god nok og bliver fjern, vred og ulykkelig. Han ved måske ikke, at det er normalt, at man ikke kan gennemføre et samleje med en ny kæreste, eller at man kommer alt for hurtigt.
Det er min erfaring, at når manden er ung, behøver hans følelser ikke at være „med“ på samme måde for at holde pikken stiv. Men når han bliver voksen og runder de tredive år, begynder hans følelser at blande sig i sexlivet. Han skal have flere følelser for kvinden og kende hende i længere tid, før han er parat til at gennemføre et samleje. Han tror, han er ved at blive gammel, men han er bare blevet voksen.
Kvinden har det på samme måde. Hun bliver bare mindre våd, når hendes følelser ikke er store nok. Det er vigtigt, at manden fortæller om sin seksualitet, sådan at han kan slappe af og slippe for hele tiden at tænke: „Bare den nu ikke falder!“ Når han er ligeglad med, om den er stiv eller ej, bliver den mere stiv end ellers.
Man kan også indføre bolleforbud i en måned, uanset om han har stiv pik eller ej. Så må man kun holde om, kysse og kærtegne. På den måde fjerner man kravene og slapper mere af. Kvinden må dog gerne slikke pik og onanere på ham, hvis han beder om det.