Når kvinden får orgasme

Når kvinden får en vellykket orgasme, eksploderer energien og spreder sig rundt i hele kroppen. Det kribler og krabler fra hovedbunden og helt ned i tæerne. Nogle kvinder siger, at det brænder, og at følelsen ligger i grænselandet mellem smerte og lyst.
Mange kvinder bliver rødmossede i hovedet og på brystet og sveder, når orgasmen kommer. De får flere orgasmer, som virker forskelligt. Den første er måske en eksplosion i kroppen, mens den anden er centreret omkring kønsdelene.
Nogle kvinder fortæller, at de kan få følelelsesmæssige orgasmer, mens de slikker pik på manden. Glæden ved at se hans nydelse gør hele kroppen elektrisk, og nogle gange kan man få en lille orgasme i skeden undervejs.
Nogle kvinder kan ikke få orgasme sammen med manden på grund af psykiske hæmninger. F.eks. at kvinden ikke tør slippe kontrollen, når hun er sammen med ham. Det kan også være, at hun ikke tør sætte lyd på sin nydelse. Kvinden må være alene, før hun kan onanere sig frem til en orgasme.
Har man spændinger i lænden, inderlårene, maven eller endeballerne, kan det hæmme opbygningen af orgasme-energien, og så bliver orgasmen ikke så kraftig. Energien får ikke lov til at flyde frit og eksplodere.
Det kan hjælpe at lære at tale frit om sex, blidhed, ømhed, fantasier, vrede, krav og forventninger i forbindelse med samværet og samlejet. I den forbindelse skal kvinden huske at modtage mandens ros, anerkendelse, forslag og kritik som gaver juleaften – med stor respekt. Kvinden kan også deltage i en gruppe, hvor alle stiller alle spørgsmål om sex.
Kvindens seksualitet vil ofte blive påvirket af de tanker, kvinden gør sig om sig selv: ”Er jeg god nok? Kan han lide min krop? Ser han min delle på maven? Hvad synes han om den bums, jeg har på skulderen? Hænger mine bryster for meget? Bevæger jeg mit underliv godt nok? Tør jeg fortælle, hvad jeg godt kunne tænke mig?”

Ligesom manden vil kvinden gerne være sig selv fysisk og psykisk lige efter orgasmen, så hun kan nyde den i fulde drag uden at skulle forholde sig til ham på nogen måde. Han skal ligge ved siden af og være parat og afventende uden at sige noget. Han skal ikke bevæge sig, ikke røre hende. Først når hun f.eks. kigger på ham og signalerer, at nu er hun parat til at have kontakt igen. Der vil gå et sted mellem et og fem minutter. I denne periode må han ikke forlade sengen, ikke tænde for tv, ikke gå på toilettet, men bare ligge der helt stille og vente.
Efter orgasmen vil hun måske gerne ligge tæt, hud mod hud, mens de bare holder om hinanden i et stykke tid uden ord. Hun vil måske have et knus, at de holder i hånd, at de slås – alt er muligt. Men det er hende, der styrer kontakten i fem minutter, efter hun har fået orgasme.


De forskellige former for orgasmer hos kvinden

Klitorisorgasme
Kommer ved påvirkning af klitoris og kan give delorgasmer og totalorgasmer. Delorgasmer er, når man f.eks. kun kan mærke det ned i benene og i hofteområdet. Totalorgasme mærkes i hele kroppen - rygsøjle, ansigt, nakke, ben, mave og hofteområde.

G-punktorgasme
Orgasmen kommer indefra og har derfor lettere ved at sprede sig ud i resten af kroppen. G-punktet sidder ca. 8 cm oppe i skeden ud mod maven.

Skedeorgasme
Orgasmen er koncentreret i hofteområdet. Det er gnidningerne i skeden, der skaber skedeorgasmen.

Miniorgasmer
Små orgasmer, som man kan få mange af, og som kan være starten til de andre orgasmer, ligesom jordskælv, hvor der er nogle små rystelser som forvarsel før det store jordskælv.