Når kvinden mister lysten til sex efter en fødsel

Desværre mister en del kvinder lysten til sex efter fødslen, og det er til stor fare for hele familiens trivsel. Nogle kvinder beskylder i samme periode manden for at være sexfikseret, hvilket vidner om et meget lille kendskab til mandens følelsesliv.
Man kan sidestille kvindens behov for samtale med mandens behov for seksualitet, og at kalde ham sexfikseret svarer til, at manden kalder hende en snakkemaskine og går til angreb på hendes naturlige behov for at tale meget om alt det sociale og følelsesmæssige i hendes liv. Så mænd, der angriber kvinder for at tale for meget, har en meget ringe forståelse for kvindens følelsesliv.
Manden og kvinden kan både udtrykke deres kærlighed på samme måde og på meget forskellige måder. Mandens udtryksmåde er mere fysisk, seksuel, praktisk og intellektuel. Kvindens måde er mere følelsesbetonet og fysisk i form af berøring, knus, kram. Og også meget seksuel for nogle kvinders vedkommende.

Kvindens mavemuskler bliver meget udvidet under graviditeten, og det kan fremkalde ubearbejdede følelser, så man går og græder i perioder under graviditeten.
Når man lige har født, er man meget sårbar, og selve fødslen kan også fremprovokere gamle erindringer. En kvinde fortalte mig, at da hun skulle føde sit første barn, var hun kommet til at græde over et ti år gammelt dødsfald i familien.
Det gør ondt i skeden at elske efter fødslen, så derfor må man have seksualitet på andre måder i ca. otte uger efter fødslen. Manden skal give kvinden megen omsorg i flere måneder efter fødslen, og kvinden skal sørge for, at han føler sig mæt seksuelt. Hvis manden ikke føler sig elsket og begæret - også seksuelt - er det meget svært for ham at give hende omsorg.
Når han får lyst til at give hende omsorg, kommer han i kontakt med, at han føler sig forsømt seksuelt. Det får ham til at lukke af for sin omsorg på det følelsesmæssige plan. Og han laver kun det mest nødvendige, praktiske omsorgsarbejde. Hans blidhed og ømhed forsvinder fra jordens overflade, når han ikke føler sig begæret.
Han har ikke lært at sætte ord på sine følelser og kan kun blive fjern, irritabel, afvise, blive selvoptaget og aggressiv. Mænd, der ikke føler sig begæret, bliver meget selvoptagne for at fylde sig selv som erstatning for det, der mangler.
Jeg tror, at mange mennesker prøver at erstatte kærlighed med bøger, film, oplevelser og karriere, fordi de måske har givet op og ikke længere tror, det kan lade sig gøre at finde kærligheden.