Når manden er mæt af kærlighed

Mænd bliver hurtigere fyldt op til randen med kærlighed end kvinder, fordi de i modsætning til kvinder som regel kun kan modtage nærhed i små doser.
Der er her tale om en fundamental forskel på mænd og kvinder, som de fleste ikke kender til, og som derfor fører til misforståelse, sorg, vrede og kulde, der hurtigt slider forholdet op.
Når manden er fyldt op, kan kvinden godt blive ked af det, fordi han pludselig farer ud af sengen og begynder at arbejde, løber sig en lang tur eller noget andet for at bruge den energi, han har fået sammen med kvinden. Før han har fået brugt energien, kan han ikke for alvor være tæt på kvinden.
Hvis manden var klar over, hvordan tingene hænger sammen, kunne han fortælle kvinden, at han har brug for at brænde energi af, og så behøvede hun ikke at føle sig afvist. Hvis man allerede i starten af forholdet gjorde det klart, hvordan han reagerer, behøver de ikke tale om det senere, for så vil kvinden ikke mistolke det, når den intense samvær bliver afløst af en mere overfladisk kontakt.
Hvis manden har lært at leve af meget små doser kærlighed, fordi han har været alene i lang tid eller aldrig har været vant til megen kærlighed, skal han vænnes til kærligehden i gradvis større doser. Dette gælder ikke i starten, hvor man er forelskede og umættelige. Det er først, når forelskelsen er forduftet, og man går ind i kærlighedsforholdet, at det for alvor bliver svært at give og modtage.
Hvis manden, når han er fyldt op, oplever, at kvinden bliver sur eller udstøder et langt suk, når han rejser sig op fra sengen eller sofaen, hvor de har ligget eller siddet sammen, så tager han afstand. Han får dårlig samvittighed, bliver irriteret, vred, frustreret, fordi han får en fornemmelse af ikke at være okay eller god nok, når han gør, som han føler for. Han vil trække sig ind i sig selv følelsesmæssigt og blive fjern for at beskytte sit selvværd. Han vil gøre sig hård og ignorere kvinden, fordi det er ubehageligt for ham at være åben overfor hendes direkte eller indirekte bebrejdelser.
Mænd er ikke opdraget til at stoppe kvinder eller påpege deres fejl. Kvinder er ikke opdraget til at fortælle, hvad de vil have på en forstående og blid måde uden antydninger af anklager eller bebrejdelser. Manden kan godt tåle anklager på områder, som handler om overfladiske ting, som at han f.eks. kommer for sent hjem, men ikke på områder som f.eks. seksualitet, omsorg, tæt kontakt eller samvær med børnene. Her skal kvinden i stedet informere ham om, hvad der gør hende glad eller ked af det. Mange mænd ved ikke ret meget om, hvad der gør kvinder glade eller kede af det, fordi deres mødre var meget lukkede omkring de ting.
Hvis manden er vred på kvinden, mister han kontakten med sin egen blidhed og omsorg for hende, og så kaster han sin opmærksomhed på andre ting. Manden ha nu mest lyst til sex, der går lige på og hårdt, og det får kvinden til at føle sig afvist og miste sexlysten, fordi sex hver gang er en negativ oplevelse, der stjæler hendes energi.
Mandens liderlighed kan overdøve hans vrede og følelse af afsavn, men så snart han har fået orgasme, bliver han fjern og distanceret igen, hvilket får kvinden til at føle sig ensom og tænke: "Er det kun min krop, han vil have, den primitive stodder."
Han er lige så frustreret over, og han savner de lange aftener, hvor de kunne tale i timevis og drikke rødvin og grine og føle sig accepteret og god nok.
Når hendes forelskelse er forsvundet, kommer hendes opdragelse bragende, og hun har ofte nogle fastlåste holdinger om, hvordan han skal være, og hvordan hele familien skal styres. Han skal være fornuftig, hjælpsom, alvorlig, flittig, forsørger, blive hjemme, ikke gå ud og drikke sig fuld, ikke være barnlig, ikke lege for meget, ikke være doven, han skal kunne tilsidesætte sig selv helt og vente på, om der bliver noget tilvoers til ham, ikke stille krav til hende og være sød ved hende, selv om hun behandler ham dårligt.
Hvis han skal være omsorgsfuld overfor børnene og hende, skal han have al den sex og den beundring, han har brug for. Han skal gøre mange af de ting, han gjorde, før de fandt hinanden, så han kan lade op og give energien videre til hende og børnene.
Hvis hun skal kunne være nærveærende overfor ham og have lyst til sex og give børnene omsorgsfuld nærvær fra hjertet, skal hun have megen omsorg fra manden.
Hun skal meget præcist skrive ned, hvad der gør hende glad, og hvad der fylder hende op. Hun skal oplære ham på en blid og respektfuld måde, så han ikke opfatter det som kritik. En mand gør normalt sit bedste, så derfor føler han sig uretfærdigt behandlet, når han får kritik.