Nattesøvn og børn

Jeg synes det er bedst for børn mellem 0 og indtil de kan gå at sove i samme værelse som forældrene, helst sådan at moderen kan nå barnet fra sengen.
Det er vigtigt, at der ikke er helt mørk der hvor et barn sover, så barnet bare kan åbne sine øjne og mareridtet er væk. Hvis der er helt mørkt fortsætter mareridtet et stykke tid efter, det har åbnet øjnene. I naturen er der meget sjældent helt mørkt og hele familien sov sammen under store skindtæpper i hulerne for at give hinanden tryghed og varme.
Når barnet selv kan gå sikkert kan det sove i eget værelse, hvis barnet ønsker det. Der skal være en 5 watts pære tændt i alt den tid barnet sover og der skal være lys hele vejen til forældrenes soveværelse og til wc`et, så barnet trygt kan gå rundt til forskellige gøremål. Der skal hænge en lampe ved sengen som barnet kan tænde, mens det ligger i sengen.
Mange børn får en god nattesøvn, hvis de ligger og læser, så forældrene behøver ikke at blande sig i, hvornår barnet sover, men i hvornår barnet ligger i sin seng.