Om at ændre kæresten ved hjælp af ondskab

Det er ikke altid nok at prøve med det gode, når man gerne vil lave om på noget vigtigt i et kærlighedsforhold. Tværtimod skal man i nogle situationer finde den djævelske og ondskabsfulde side af sig selv frem, hvis man vil undgå fortsat at blive nedbrudt af en adfærd, som kæresten ikke selv er klar over, er hensynsløs overfor dig og derfor nebrydende for kærligheden.
Jeg har i mit arbejde hørt mange fortvivlede mennesker sige, "Jeg elsker min kæreste, men kæresten vil ikke holde op med at tale til mig på en måde, som sårer mig, selv om jeg har sagt, at det må høre op."
Mange menensker er ufølsomme på nogle områder, fordi de ikke har prøvet at blive behandlet på samme måde, som de behandler andre og derfor ikke har oplevet smerten på egen krop i lige netop dén situation.
Derfor er man nødt til at opdrage kæresten, så han eller hun ikke kommer til at såre en uden formål. Hver gang man bliver såret af kæresten, bliver ens følelser for vedkommende mindre, hvis ikke der hurtigt falder en undskyldning, hvor kæresten indrømmer sin fejl, og at han eller hun har sagt noget sårende.
Nogle kærester har brug for selv at blive såret for rigtig at forstå, hvor ondt det gør. Man kan derfor komme i en situation, hvor man er nødt til bevidst at såre sin kæreste. Den smerte, man påfører den anden, skal han eller hun bruge til at leve sig ind i ens verden og forstå, hvor ondt det gør og dermed tage ved lære af såret. Det skal være meget klart, hvad der sker, så derfor skal man bagefter f.eks. sige: "Nu kan du bedre forstå, hvorfor jeg vil have, du skal holde op med at kritisere mig, når vi har gæster."
Det kan være meget svært bevidst at skulle såre ens elskede, fordi man pludselig kan mærke alle de gange, man selv er blevet såret. Derfor bliver mange mennesker vrede, når jeg fortæller dem, at de ikke skal vende den anden kind til, men tværtimod slå kæresten på samme kind, man lige har fået en lussing på - sådan følelsesmæssigt set.
Det kan være svært at skulle indse, at man i parforholdet på nogle områder har delt rollerne imellem sig, og kæresten har fået rollen som den, der ydmyger, mens man selv har fået rollen som den, der bliver ydmyget. Vil man ud af dette mønster, er der ofte ikke andre muligheder end at ydmyge den anden. Er man ude af stand til at blive ond, kan man ikke bevare kærlighedsforholdet eller det gode forhold til ens børn, forældre og venner.
Din evne til at leve dig ind i andres følelsesmæssige verden er baseret på dine egne smertelige oplevelser med livet. Har man oplevet, gennemlevet og bearbejdet skilsmisse, dødsfald, tab, krise med indentitet, arbejde, forældre eller venner, bliver man ofte et menneske med dybere forståelse for andre og større indlevelsesevne. Har man ikke bearbejdet smertefulde oplevelser, vil man ofte give andre skylden for, at man har det dårligt, og på den måde overfører man sin ikke bearbejdede smerte på kæreste, børn, familie, venner og kolleger.