Sådan skaber man børneinteresserede fædre

Danske fædre er på mange måder blevet mere passive over for deres børn i de seneste 25 år, hvor deres maskulinitet er blevet nedvurdere og beskyldt for at være primitiv, plat, vulgær og skadeligt tidsspilde.
En af fortidens paroler var ”Make lov – not war”, og sloganet var symbol på en mistolkning af mandens natur og kultur.
Det nye ideal for manden var, at han for at få kvindens kærlighed skulle være fredselskende, loyal og gemme sine mere offensive, aggressive og pågående sider af sig selv langt væk. Socialisme, Flower Power og en bølge af interesse for åndelighed og Østens mystik var med til at skære det mandlige af manden.
Der er ingen tvivl om, at det var et fremskridt, at manden skulle udvikle sine feminine sider, men det var samtidig en katastrofe, at det skulle være på bekostning af de maskuline sider.
Manden hoppede med begge ben ud i kviksandet, fordi han ville være med på moden og undgå at blive kaldt reaktionært eller konservativ. I dag betaler både kvinder, mænd og børn prisen, fordi mange mænd i alle mulige aldre har fået de mere rå og beskidte sider af sig selv hjernevasket væk i et kogeprogram, der har kørt rundt og rundt i mere end næsten 30 år.
Når manden har lyst til at være sammen med sine børn, skal de lave noget sammen, som også interesserer manden. Men hvis manden bliver anklaget for at være krigsliderlig, teknikfreak, computernød, for hård, vild, skør, beskidt eller voldsom i sit samvær med børn, og han i forvejen er usikker på sin rolle som mand og far, skal der ikke meget til, før han mister lysten til at være en aktiv far.
Kvinder skal huske på, at de skal bakke deres mænd op i mændenes måde at være sammen med børnene på. Hvis en kvinde har svært ved at forestille sig, at en mand kan blive dybt såret over at blive kritiseret for sit forhold til børnene, skal hun bare tænke på, at hun kan have det på samme måned, hvis hun bliver kritiseret for at gøre det forkert, når hun skal lappe cykel, bygge hus eller være meget fysisk.

Hvis kvinden har let ved at være maskulin sammen med sine børn, skal hun passe på, at hun ikke bebrejder manden for at være for lidt sammen med børnene. Det kan være, at han på nogle områder er bedre end hun til at være omsorgsfuld. Det kan også være svært at acceptere. Både mand og kvinde skal acceptere hinandens forskelligheder, og det kan være ekstra svært, hvis der i en række situationer er byttet om på de traditionelle kønsroller.
Selv har jeg haft stort udbytte af som pædagog at være sammen med børn, fordi jeg gjorde det, jeg synes, var spændende. F.eks. skød jeg med bue og pil, og sloges med sværd, så det gjorde ondt. Vi byggede huler i træer, lavede bål, tog nogle til fange og pinte dem, lavede pudekamp, gav pigerne buksevand, tog gas på nogle af de andre pædagoger, malede hinanden i hovederne, fortalte sjofle vittigheder, byggede et højt tårn og en svævebane, kørte motorcross, så voldsfilm, lavede selv en voldsfilm, fyrede kanonslag af, sejlede i kano, legede krig, æblekamp, natløb og var med i drengebander.
Hvis faderen bliver afvist seksuelt og ikke bliver beundret tilstrækkeligt af moderen, føler han tydeligt sin sorg, smerte og vrede i samværdet med børnene, og derfor undgår han dem og tager i stedet overarbejde, ser meget tv, kritiserer børnene meget og overfører generelt afvisningen, har fået fra moderen, til børnene. Moderen afviser på samme måde børnene, når hun savner f.eks omsorg, kærtegn og gaver fra manden.
Det gør ondt i kroppen og er meget ubehageligt at skulle give kærlighed til sine børn, hvis man selv savner den. derfor er der mange mødre, som tager mere kærlighed, end de giver til deres børn.
F.eks. kan en mor finde på at side: ”Mor bliver ked af det, hvis du ikke bliver hjemme lørdag aften”, selv om hun ved, at barnet havde planlagt at besøge sin veninde lørdag aften.
Når barnet bliver voksent, er det tomt indeni og skal nu først til at bruge måske 10 til 20 år på at blive fyldt op, før barnet selv kan få børn, fordi moderen har taget alt det, barnet selv skulle have haft og brugt til at leve livet.

I dag er der mange unge mennesker, der ikke har særlig meget energi, fordi deres forældre har stjålet deres kærlighed i en sådan grad, at de ikke har overskud til f.eks. at fuldføre et studium, få børn eller holde på et fast job. Disse unge mennesker er tvunget til at leve et liv, der går ud på at modtage kærlighed., oplevelser og at have meget intense parforhold, der som regel er korte, fordi kæresten ikke kan holde til den intensitet i mere end fire måneder. Jo mindre man har modtaget, jo større krav vil man ubevidst stille til kvaliteten af parforhold, venskaber, familie, arbejde og kolleger.
Hvis man er lavenergisk og føler sig ked af det, nedtrykt og tom indeni, er her en række forslag til, hvordan man kan blive fyldt op.

• Ved at gå planlagt arbejdsløs
• Lave kreative ting
• Rejse
• Arbejde på institution
• Nyde livet og være doven
• Leve i bofællesskaber eller kollektiver
• Være hjemmegående
• Se film og læse bøger
• Have intense parforhold
• Dyrke sport
• Bo i campingvogn eller skurvogn
• Bo på Christiania
• Spille teater
• Spille musik
• Være barn