Sammentrækninger i skeden - vaginisme

En kvinde havde så kraftige sammentrækninger i skeden, at det gjorde ondt på hende at elske, og i lange perioder kunne hun slet ikke gennemføre et samleje.
Kvinden var 25 år og meget glad for sin mand. Hun var meget bange for at miste ham, fordi de ikke kunne elske, men de lavede så i stedet alt muligt andet med hendes røvhul. Hun betjente også flittigt hans røvhul, pik og nosser. De kyssede og slikkede som gale og blev begge meget lykkelige af det. De manglede kun det sidste - at bolle vildt og voldsomt i kussen, så det sprøjtede ud over det hele, og safterne gjorde lagnet drivvådt.

Jeg foreslog hende, at hun skulle ligge med en gulerod og senere med en agurk oppe i kussen i tredive minutter hver dag.
En uge hvor guleroden var 15 mm i diameter
En uge hvor guleroden var 20 mm i diameter
En uge hvor guleroden var 30 mm i diameter
En uge hvor agurken var 40 mm i diameter
En uge hvor agurken var 50 mm i diameter

Jeg sagde, at hun skulle forvente, at det ville komme til at gøre ondt. Derfor rådede jeg hende til at ligge sammen med sin mand, når det skete, så han kunne trøste hende. Hun kunne vælge, om hun selv ville stikke guleroden op i kussen, eller om han skulle gøre det. Guleroden skulle smøres ind i jordnøddeolie og være opvarmet til 37 grader på en radiator.
Da de fem uger var gået, fortalte hun mig, at hun flere gange havde grædt, og at det nogle gange i et minut ad gangen havde gjort så ondt, at hun havde skreget af smerte.
Hun kunne nu have et normalt samleje, men skulle være forsigtig en periode, og derfor talte hun og manden meget sammen om hendes kusse.
Jeg spurgte hende, om hun i løbet af det fem uger havde fundet ud af, hvorfor hun havde vaginisme. Hun fortalte, at i ugen, hvor hun brugte størrelsen på 30 millimeter, var der dukket nogle mentale billeder op af hendes forældre, som ikke havde haft noget sexliv, lige fra hun var meget lille. Det havde været et meget religiøst hjem, hvor man fortolkede kristendommen på en sådan måde, at sex kun var noget, man havde, når man skulle lave børn. Sex var spild af tid, og der var vigtigere ting i livet at beskæftige sig med.
Kvinden var også kommet til at tænke på, at hendes mor havde fortalt hende om sin hårde og smertefulde barndom. Jeg gættede på, at hendes mor havde undgået sex efter at have født sine børn, fordi smerten fra barndommen ville blive aktiveret, hvis hun havde haft et aktivt sexliv. Faderen var svag og turde derfor ikke bryde ud af det dårlige forhold. Moderen foragtede ham for hans svaghed over for hende, og han foragtede også sig selv for at affinde sig med et liv med meget lidt sex.