Seksualitet og udseende

Jeg kender en kvinde, der ligner en oppustet frø med vorter. Hun er glad og får masser af kærlighed. Jeg kender en fotomodel, der er meget smuk. Hun er trist og får ikke ret megen ægte kærlighed.
Det er selvfølgelig godt, at kvinder og mænd gør, hvad de kan for at se pæne ud. Fedtsugning, løft af øjenlåg, brystoperationer og andre indgreb forøger menneskers livskvalitet. Jeg synes, at kvinderne har meget ret i, at jo bedre de ser ud, jo mere kærlighed får de. Det gælder også for mænd, bare ikke så udtalt, fordi kvinderne går mere efter indholdet.
Jeg havde en meget smuk kvinde i terapi. Hun havde fået lavet en brystoperation, fordi hun syntes, at hendes bryster var for spidse. Nu var hun perfekt, men hun kunne ikke holde på mændene. Det var hendes opførsel, der meget ofte fik dem til at blive irriteret på hende.
Det gik op for mig, at hver gang vi talte om hendes fejl, og hvad hun gjorde forkert over for mænd, så drejede hun langsomt opmærksomheden over på hende ulykkelige barndom for at appellere til omsorg og medlidenhed.
Vi fandt i fællesskab frem til elleve fejl, hun begik, som fik mændene til at miste lysten til hende seksuelt.

1. Hun stillede ikke uddybende spørgsmål, men ventede utålmodigt på selv at komme til at sige noget.

2. Når han fortalte om noget, han var ked af, afbrød hun ham og trøstede ham i stedet for at lytte.

3. Når han var barnlig, kritiserede hun ham for det i stedet for bare at grine af det.

4. Når han var væk og sammen med sine kammerater, var hun trist og gav ham skyldfølelse over at gå fra hende i stedet for at bakke ham op i at tage af sted.

5. Hun roste ham sjældent, men gjorde ham opmærksom på, hvad han ikke var god til.

6. Hun ville ikke tale med sine veninder om sine problemer. Han skulle høre på hende, for det havde hendes mor aldrig gjort.

7. Når de var sammen seksuelt, ville hun have et langt forspil hver gang.

8. Hun talte sjældent om alt det, som gik godt, for det gjorde for ondt.

9. Hun afbrød ham tit og talte hans sætninger færdige.

10. Hun sagde tit: "Det ved jeg godt. Det har du fortalt mig.", "Tror du, jeg er dum?", "Det er ikke rigtigt" og andre sætninger, der stoppede en god samtale.

11. Når hun var ked af det og skuffet, gik hun til angreb i stedet for at være sårbar og fortælle, hvad hun var ked af.


Vi fandt også ud af, hvilke 11 fejl hendes kærester begik over for hende.

1. Han ville ikke tale om det, han var ked af. Det gjorde for ondt, og han opfattede sig som svag, hvis han gjorde det. Han var ikke klar over, at en stærk mand tør fortælle, hvad han er ked af.

2. Han fornægtede, at han var jaloux, for det var flovt. I stedet skjulte han det.

3. Han ville ikke fortælle hende, hvad han ville have seksuelt. Det var pinligt. Tænk nu, hvis hun syntes, han var pervers.

4. Han ville selv og kunne selv, og det var ydmygende for ham at bede om hjælp.

5. Han holdt lange foredrag i øst og vest, så hun blev forvirret og rundtosset.

6. Når han blev vred, tog han afstand i stedet for at give hende en skideballe.

7. Når han blev afvist seksuelt, sagde han bare "Nå" i stedet for at spørge hende ud om, hvad det handlede om og fortalte, hvad det gjorde ved ham.

8. Når han blev ked af det, måtte ingen opdage, at han havde grædt, fordi det fik ham til at føle sig som en taber.

9. Han syntes ikke, han måtte stille krav om at blive rost. Han ville have, hendes ros skulle komme af sig selv, og det gjorde den ikke.

10. Han måtte ikke stoppe på sit job, selv om kroppen skreg på det. Han følte sig værdiløs uden sit job, og derfor accepterede han stress og forkerte arbejdsstillinger, der truede med at gøre ham invalid.

11. Han blev truende, når han var presset og udøvede fysisk vold på andre, når han var ked af det.