Tal ikke til din kæreste, som du selv vil tales til

Når kvinder taler sammen, vil man observere, at de ofte afbryder hinanden. De lytter ikke så meget, skifter emne, taler i munden på hinanden, kommer med sarkastiske giftigheder og personlige bemærkninger. De ser ud til at more sig. De griner og har det rigtig godt sammen, så man kan kun bakke op omkring denne samværsform.
Når mænd taler sammen, er der én, der taler, og tre der lytter. Man giver respons, man lytter og venter, til det bliver ens tur, man holder sig til emnet, man afbryder ikke, man bliver ikke giftig, sarkastisk eller går til angreb med personlige bemærkninger. Man kan godt afbryde, hvis der er en, der taler for længe. Man udveksler ideer og tanker, og man behøver ikke nødvendigvis konkurrere om, hvem der er klogest. Der kan dog opstå kamp og konkurrence om at vinde en debat.

Fordi der er så stor forskel på kvinders og mænds måder at tale på, går det galt, når mand og kvinde skal tale sammen derhjemme. Når hun afbryder, bliver han irriteret og mister interessen for samtalen. Når hun ofte skifter emne, bliver han rundtosset. Bliver hun personlig, lukker han helt af, og samværet er slut, medmindre han giver hende en skideballe over hendes angreb på ham.
Nogle mænd har det med at holde foredrag, og det er ikke til at holde ud. Sådan en mand skal afbrydes efter to minutter. Hvis en person taler længere end to minutter, er personen ude af kontakt med den, vedkommende taler med og kører bare derudaf som en talemaskine, der vil bekræftes i, hvor god han er.

Desværre er det kvinden, der i en samtale bliver nødt til at gå ind på mandens præmisser, hvis hun vil have en lang, meningsfuld og givende samtale. Hun må ikke afbryde ham, medmindre han holder foredrag. Hun må ikke skifte emne, før det er passende. Hun må ikke blive personlig. Ikke blive sarkastisk. Hun skal spørge meget, lytte meget og lægge mærke til, at hun og manden taler næsten lige meget.
Da mandens behov for at tale om sig selv er mindre, kunne man forestille sig, at kvinden taler 60 procent af tiden og manden i 40 procent af tiden. Hvis kvinden taler 90 procent af tiden og manden kun 10 om sig selv, vil han miste lysten og undgå kvinden ved at have travlt med alt andet. Han giver sig til at reparere huset eller tager sig et ekstra job.

Vil du have succes hos det andet køn, skal du bruge følgende filosofi:

Du skal være over for din mand, som andre mænd er over for ham.
Du skal være over for din kvinde, som andre kvinder er over for hende.