Ulykker og børn

Airbaks i biler er farlige for børn og giver dem høreskade, når aierbaken bliver aktiveret. 17 ud af 20 personer der var i bilen med ulykker med airbaks fik tinnitus, d.v.s. kronisk larm inde i øret resten af livet, som kan føre til selvmord eller en hørened-sættelse på 10 db.
Når airbaken bliver aktiveret svarer det til at en riffel eller et stort kanonslag bliver fyret af inde i bilen. Man skulle lave airbaks med lyddæmper, ligesom på en pistol. Når man har små børn, så køb en gammel stor Volvo stationscar der er bygget til sammenstød og kører i grøften uden der sker noget særligt. Den sikreste er ven Volvo stationscar 245 fra 1985 og den koster 30.000 nysynet. Installer børnestole bag udvent bag forsædet sådan at barnet vender ryggen til kørselsretningen, så der ikke opstår skader i barnets nakke ved et sammenstød. Sørg for at have en 3 kg pulverslukker i bagagerummet med trykmåler, så man kan se om den er klar til brug, om ikke andet så man kan hjælpe andre, eller hvis der går ild i juletræet.
Sikkerhedskontakter i hele huset også i forlængerledninger fordi mange børn, specielt drenge elsker at stikke en strikkepind ind i huller alle vegne. Hifi-relæet skal finjusteres så det hurtigere slår fra alle vegne, evt. tilføje Hifi-relæet elektronisk udstyr. Alle børnehjem burde være på 48 volt eller placere stikkontrakter i 21 meters højde.
Barnet skal selv erfare flammen på stearinlys og den varme ovn. Jeg lokkede min steddatter til at stikke fingeren ind i flammen, mens jeg var der, så vi kunne komme koldt vand på. Hun sad med fingeren i en kop vand i en time, mens jeg læste højt af en historie. Det samme gjorde jeg med ovnene, men sørgede for,at hun kun rørte med en finger. Jeg rørte selv først og hun bagefter. Man kan som forældre få stress, hvis sman hele tiden skal holde øje med barnet ikke brænder sig, så derfor kan man ligeså godt få det overstået, fordi barnet gør det på et eller andet tidspunkt alligevel. Man må ikke føre barnets hånd hen til flammen eller ovnen, det er et overgreb, der skaber mistillid. Man skal advare barnet, men barnet tror ikke, det er så slemt. Jeg skulle forklare barnet hvor farligt det var at færdes i trafikken.
Således: Camilla her er en tomat, det er dig, her kommer en bil og kører ind i Camilla. Jeg tog højre hånd og smadrede tomaten, så det sprøjtede rundt i hele stuen. Camilla så på tomaten og sagde: ”Kommer jeg til at se sådan ud”? Ja, svarede jeg, og du kommer aldrig til at se mor igen, fordi du havner nede i jorden i en trækasse, hvor der er mørkt. Camilla spurgte: ”Kommer jeg ikke ud igen ”? Nej, det gør du ikke.
Man burde på samtlige skoler i første klasse vise lysbilledserie, hvor man ser smadrede børn i trafikken. Børn synes, det er spændende, de voksne synes det ulækkert, vis børn virkeligheden inden det er for sent.