Viser manden for megen svaghed, dræber det kvindens lyst til sex

Hvis manden viser for megen svaghed, appellerer han til sin kærestes moderfølelse, og det får hendes sexlyst til at forsvinde. Manden kan godt vise svaghed, hvis det bliver efterfulgt af nogle ord om, hvad han har tænkt sig at gøre ved problemet.
Manden gør sig selv til offer og lægger ansvaret over på sin kæreste, hvis han bare sidder og siger: ”Det er svært. Jeg har det hårdt. Jeg har det dårligt.” Han gør hende til sin mor, frelser og terapeut, og de roller dræber kvindens seksualitet.

Manden kan f.eks. sige:
”Jeg er ked af, at jeg er blevet fyret. Det har jeg det dårligt med. Om en uge vil jeg søge et nyt job.”

Han kan også sige:
”Jeg synes, det er svært på arbejde. De stiller for store krav til mig, men jeg vil tale med chefen om det i morgen.”

På den måde fortæller han, hvad han er ked af og har det svært med. Han kommer ud med det til sin kæreste, og hun bliver glad, fordi hun føler sig beæret over den tillid, han viser hende. Og lige efter han har fortalt, hvad han er ked af og har svært ved, fortæller han, hvad han vil gøre ved det. Han tager selv ansvaret og lægger det ikke over på hende. På den måde bevarer hun respekten for ham og lysten til sex. For så er han en rigtig mand.

Der kan ske det samme, hvis en kvinde igennem længere tid siger, at hun har det svært og undlader at komme med forslag til, hvad hun vil gøre ved det. Men mandens begær forsvinder ikke så hurtigt, når kvinden viser megen svaghed.
Bliver kvinden ved med at vise afmagt og signalere, at han har ansvaret for at redde hende, mister han først sin blidhed og ømhed over for hende. Derefter forsvinder begæret.
Der er ikke noget galt i at vise afmagt og svaghed i en periode, men pas på, at du ikke kommer til at lægge ansvaret over på din kæreste. Det ødelægger jeres seksualliv.

Bemærkninger der dræber sexlysten:
Jeg er en dårlig kæreste.
Jeg er en dårlig mor.
Folk må hade mig uden at sige det.
Jeg duer ikke til noget.
Verden ville være bedre uden mig.
Der er ingen, der vil have mig.
Jeg er det sorte får.
Hvorfor blev jeg født?