Faderens manglende evne til at leve sig ind i datteren verden

En far har svært ved at leve sig ind i sin datters verden, selv om han gerne vil. Hvis han bruger megen tid på sin datter, vil han blive bedre med tiden, selv om han kommer til at kede sig tit.
Det er svært for faderen at forstå datterens hang til badeværelset, dukkehuset og af- og påklædning af dukker i timevis. Hvis faderen ikke har et godt sexliv med sin kæreste, kan det være svært at være nærværende i længere tid med sin datter, fordi han kommer til at føle sorg over, at forholdet til kæresten ikke er godt. Derfor nedprioriterer han datteren, fordi hun får ham til at mærke sin sorg.
Mange fædre afviser deres døtre i puberteten, fordi de bliver seksuelle i deres udseende og væremåde. Fædrene mærker en seksuel tiltrækning og bliver bange, fordi de tror, at de må være perverse. Nogle fædre bliver endnu mere skræmt, hvis de får fantasier om at gå i seng med deres datter. I angst for at hans datter skal opdage den skjulte lyst til hende, tager han afstand, og hun må ikke længere sidde på skødet af ham. Hun bliver ulykkelig og begynder at spekulere på, hvad hun har gjort galt.
Jeg vil gætte på, at hver anden far har følt lyst til sin datter. Han har haft lyst til at røre ved hendes bryster eller til at gå i seng med hende. Det er et tabuområde, der aldrig bliver talt om, og derfor prøver næsten alle mænd at glemme, at de har haft de følelser for deres egen datter.
Mange fædre er også bange for at gå i bad med deres datter, for hvad nu hvis hun kommer til at røre ved hans pik, og den bliver stiv. Han kan springe ud af karbadet eller sørge for, at der er så meget skumbad i vandet, at hun ikke opdager det. Han kan også påføre pikken smerte eller komme koldt vand på den under vandet, så den falder igen.
Langt de fleste mænd vil benægte, at de nogensinde har følt lyst til deres egen datter, for det svarer til at skære en finger af sig selv uden bedøvelse. Hvis faderen har et afklaret forhold til, at det er normalt at have seksuelt lyst til sin datter, men at man bare skal skjule det, så vil han ikke afvise sin datter så meget i puberteten - til glæde for datterens selvværd og deres kærlighedsforhold.
Faderens lyst til datteren vil forsvinde igen inden for en overskuelig tid.