De stærke kvinder har et problem

Stærke kvinder har svært ved at finde en dansk mand, der kan give dem modspil. Med modspil mener jeg: at give saglig kritik, at sætte kvinder på plads og turde at være en mand uden at skulle være oversukkersød.
Nogle kvinder bliver kærester med sydlandske mænd, fordi de er bedre end danske mænd til at sætte sig i respekt. Andre kvinder spiller lidt dumme og svage for ikke at skræmme mændene væk.
Mange danske mænd er opdraget af deres mor til at være loyale og ikke give hende modspil, men i stedet holde med hende imod deres far. Om faderen siger moderen til sønnen: „Far er egoistisk, svag og dum. Men du min søn er et langt bedre menneske end han, så vi to skal nok få et godt liv sammen.”
Mange mødre, der har et dårligt forhold til mænd, kaster sig over sønnerne og døtrene. Børnene kan ikke sige fra, og nu skal de så erstatte deres fars nærvær. Sønner, der har fået den omgang i tyve år, har svært ved at give deres kærester modspil, fordi de aldrig har lært det. De vil gerne og er flove over, at de ikke kan. De føler sig ofte ydmyget af deres kæreste.
Desværre kan disse mænd ikke lære sig selv at give kvinden modspil. Det bliver de nødt til at lære på kurser eller hos en psykoterapeut. På mine mandekurser bruger vi halvdelen af tiden på at lave øvelser, hvor man diskuterer med kæresten. Mændene lærer at afbryde, manipulere, gå til modangreb, sige undskyld, sige hvad de føler, lytte og at tage imod og give kritik.
Når en stærk kvinde finder en mand, vil hun prøve ham af efter et stykke tid for at se, om han er en voksen mand, der kan give modspil. Hvis han ikke kan give modspil, vil det begrænse kvindens begær efter ham, fordi hun fra naturens side gerne vil sættes på plads ind imellem - på en acceptabel måde. Hun vil resten af livet, måske en gang om ugen, prøve ham af. Hun har løbende brug for at vide, om han er faldet af på den, eller om han stadig er en mand. Den dag, han overgiver sig, bliver han til en dreng, mors dreng, som er bange for mor, bange for kæresten.
Jeg kender et par, der har været sammen i 30 år. De har stadigvæk spil kørende. De småskændes om små ting i hverdagen, og ingen af dem giver sig. De er måske sammenlagt sure på hinanden en halv time hver uge. Bagefter går de ind og elsker og har det godt i en uges tid, og så starter det forfra. De små spil har reddet deres forhold gennem alle årene.

En stærk kvinde kan godt lære en mand at give hende modspil. Her er opskriften på, hvad hun skal fortælle sin mand:

Når du kritiserer mig, bliver jeg mere forelsket i dig.
Når du ikke altid gør, som jeg siger, er du en mand.
Når du tør have andre meninger end mig – selv om jeg bliver iririteret - er du dejlig.
Sprøjter du vand på mig, når jeg soler mig, og er du ikke er bange for min vrede, bliver jeg tiltrukket.
Når du driller mig, tager gas på mig og viser mangel på respekt, bliver jeg glad.