For store krav til manden sænker sexlysten

En mand elskede sin kone, men han havde ikke lyst til at gå i seng med hende. Og det undrede ham, for han havde haft lyst bare et år forinden.
Manden forklarede, at han og konen havde fået deres egen virksomhed for et år siden, og han fortalte om alt, hvad der var sket i det seneste år. Det var en lille catering-virksomhed med to kvindelige ansatte foruden konen og ham selv. Det tog ti minutter for ham at fortælle, og det lød, som om det gik godt.
Jeg spurgte manden, om han havde nogle opgaver i firmaet, han ikke brød sig om. Han fortalte, at han ikke var så god til at tale med kunder, tage imod ordre og skrive ned. Jeg spurgte ham, hvad han var god til, og han fortalte, at han var god til at lave den varme mad, købe billigt ind og køre varer ud.
Jeg sagde til manden, at hvis det var mig, der var i den situation, ville jeg på et personalemøde sige:
„For fremtiden vil jeg gerne påtage mig tre ansvarsområder. Jeg vil lave den varme mad, som skal bringes ud. Jeg vil købe alt ind. Og jeg vil køre alt ud eller sørge for, at en vikar kører maden ud.“
Manden lyste helt op og sagde: „Kan man bare sige sådan?“
Jeg spurgte ham, hvordan han havde det med sin kone, når hun ville have, at han skulle tale med kunderne og tage imod ordrer. Manden svarede, at han blev irriteret og undgik hende. Jeg spurgte ham, hvordan det påvirkede hans seksuelle lyst til hende. Han svarede, at han fik mindre lyst til at elske med hende, fordi hun fik ham til at føle sig utilstrækkelig. Han trængte til at høre, at han var god nok.
Manden fortalte også, at konen brokkede sig over, at han ikke tog imod ros fra hende, men at han blev glad, når han fik ros fra andre kvinder. Jeg fortalte ham, at jeg ikke selv kan tage imod ros fra en, jeg er vred på. Og jeg spurgte, om han måske havde det på samme måde.
Til sidst talte vi om, at der også kan være andre årsager til, at man ikke gider bolle og elske med sin elskede. Hvis man arbejder for meget, får for lidt søvn, holder tilbage på sorg og vrede, savner ros, anerkendelse og beundring, får for megen kritik, for mange anklager og bebrejdelser og har en følelse af ikke at være god nok.